Persian Nights: Sands of Wonders Review

Μια πολύ καλή εμπειρία από την Artifex Mundi.

Η Artifex Mundi, μια εταιρεία γνωστή για τα παιχνίδια που πραγματεύονται κρυμμένα αντικείμενα και point-and-click περιπέτειες, επεκτείνει την εμπειρία της στο είδος, με το Persian Nights: Sands Of Wonders.

Ο τίτλος, ο οποίος δοκιμάστηκε για το review μας στο PS4, ξεδιπλώνει μια σκοτεινή ιστορία από τα βάθη της Περσίας, όπου ο βασιλιάς Badiya, όντας βαριά άρρωστος, άφησε στο πόδι του τον μεγάλο

βεζίρη Zaved, ο οποίος ωστόσο έχει άλλες, πιο ύπουλες σκέψεις. Έχοντας στα χέρια του σκοτεινές δυνάμεις και εξαπλώνοντας μια περίεργη αρρώστια στον κόσμο, ο μοχθηρός βεζίρης μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη βοήθειάς σας. Λαμβάνοντας λοιπόν τον ρόλο της ικανής φαρμακοποιού Tara, οι παίκτες πρέπει να βρουν το αντίδοτο για την καταστροφή αυτή, με την βοήθεια του όμορφου πολεμιστή Darius και του συχνά αφηρημένου τζίνι, Minu.

Η gaming αυτή εμπειρία αποτελεί παράδειγμα των όσων έχει ασχοληθεί η εταιρεία στο παρελθόν, καθώς καλείστε να βρείτε κρυμμένα αντικείμενα, να λύσετε παζλ, και κάνετε point-and-click σε διάφορα σημεία του σκηνικού και φυσικά να ζήσετε την εμπειρία μέσα από πολύ ζωντανά cut-scenes. Από άποψη γραφικών, ο τίτλος είναι γεμάτος χρώματα, φωτεινές αναπαραστάσεις και εξαιρετικές λεπτομέρειες, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα τέτοιο δημιούργημα. Ωστόσο, από το Persian Nights: Sands Of Wonders δεν έλειψαν και τα νέα mechanics, που το έκαναν λίγο πιο "πικάντικο" συγκριτικά με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα.

Ενώ η αλληλεπίδραση με τα διάφορα αντικείμενα είναι κύριας σημασίας για όλα αυτά τα παιχνίδια, στο Persian Nights μπορείτε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε items που έχουν το σύμβολο +, ενώ παράλληλα, μπορεί να σας ζητηθεί να συνδυάσετε αντικείμενα, οπότε θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας 14. Όσα ψάχνετε, μπορεί να τα βρείτε σε μια επόμενη ή πιο σημαντικά σε μια προηγούμενη σκηνή, οπότε θα πρέπει να εξερευνήσετε κάθε μικρή γωνίτσα. Οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο σε αυτόν τον κόσμο. Φυσικά, υπάρχει ακόμα το βιβλίο με τις συνταγές για τα γιατροσόφια σας, η τσάντα με τα χρήσιμα αντικείμενα και τα hints, που θα σας βοηθήσουν σε δύσκολες στιγμές.

Όλη αυτή η περσική γλαφυρότητα ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να καλύψει τα κενά που παρατηρήσαμε. Ενώ λοιπόν ξεκινήσαμε με μια υπόσχεση για μια πολύ εντυπωσιακή ιστορία, στο τέλος μείναμε με ένα βιαστικό αποτέλεσμα, που δεν πήρε τον χρόνο του για να αναπτυχθεί σε όλο του το μήκος. Μια αφήγηση που ξεκινά με όλα τα φόντα για να εξελιχθεί σε κάτι εντυπωσιακό, καταλήγει να κλείσει βιαστικά, μετά από μερικές ώρες.

Το παραπάνω "παράπτωμα" βέβαια οδήγησε και στο να μην μπορούμε να δεθούμε όσο θα θέλαμε με τους χαρακτήρες και ιδιαίτερα με τους δύο συνταξιδιώτες μας, που καθ'όλη τη διάρκεια της ιστορίας είχαν λαμπρό παρόν, αλλά μηδενικό παρελθόν. Εκτός από λίγες λεπτομέρειες στην αρχή της ιστορίας, ο Darius και η Minu μάς είναι ουσιαστικά άγνωστοι, σαν να γεννήθηκαν εκείνη την στιγμή που ξεκινήσαμε να παίζουμε. Μπορεί η αλληλεπίδραση των χαρακτήρων να είναι εμφανής στο Persian Nights, αλλά το βάθος τους, ως μεμονωμένα όντα δεν αναπτύχθηκε όσο θα θέλαμε. Μάλιστα αναμέναμε να δούμε και κάποιου είδους πρόσθετη ιστορία, που θα συμπλήρωνε όλα όσα είδαμε μέχρι το τέλος, αλλά δυστυχώς η περιπέτειά μας, αν και απολαυστική, ήταν πολύ σύντομη!

Όσον αφορά το επίπεδο δυσκολίας του, μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με το πόσο θέλετε να ζοριστείτε στους γρίφους και τα παζλ. Ωστόσο, αν και είναι έξυπνα δομημένα και δεν περιορίζει το story σε ένα μόνο επίπεδο, ακόμα και στο Expert Mode, το hint button ήταν τροχοπέδη για να μπορέσουμε να οξίνουμε τις ντεντεκτιβικές μας ικανότητες, καθώς η διαθεσιμότητά του ήταν σχεδόν συνεχής και φυσικά δελεαστική, ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζαμε αδιέξοδο στις εξερευνήσεις μας.

Έχοντας παίξει αρκετά τέτοια παιχνίδια και όντας λάτρεις των hidden objects περιπετειών, μπορώ να πω ότι ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους που έχουμε δοκιμάσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επιδέχεται βελτιώσεις. Ωστόσο, η Artifex Mundi δημιουργεί με μαεστρία και πολύ προσοχή κάθε της πόνημα και πλέον το όνομά της έχει συνδεθεί άρρηκτα με το genre που τόσος κόσμος αγαπάει.

Αν λοιπόν αγαπάτε τα puzzle και τις φανταχτερές ιστορίες, τότε το Persian Nights: Sands of Wonders πρέπει οπωσδήποτε να μπει στη λίστα με τα παιχνίδια σας.

Το key για το Review μας ήταν μια ευγενική χορηγία της Artifex Mundi.

IGN Greece Fan Art διαγωνισμός της Ubisoft στην Ελλάδα PAX East 2015: Όλες οι πληροφορίες για το Heroes Of The Storm PAX East 2015: Όλες οι νέες πληροφορίες για το Hearthstone

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα