Η δύναμη της βαρύτητας

Τίποτα ανεξήγητο δεν συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στα Κανάρια Νησιά. Ο Ολυμπιακός συνέχισε την ελεύθερη πτώση του βρίσκοντας απέναντι του μια ομάδα η οποία ήταν είχε την ενέργεια να κάνει αυτό που οι ερυθρόλευκοι φέρουν σε πέρας μόνο περιοδικά: τα βασικά.

Αφήνοντας κατά μέρος τις άναρθρες, μολονότι βολικές, κραυγές περί επιθυμίας και αδιαφορίας, το συνολικό συμπέρασμα που ανακύπτει από την χθεσινή αναμέτρηση του Λας Πάλμας είναι πως χωρίς φρουρούς,
είναι αδύνατον να φυλάξεις τα τείχη σου. Φρουρούς, όπως λέμε guards.

Χωρίς τους Στρέλνιεκς και Σπανούλη, ο Ολυμπιακός στηρίχτηκε στον φανερά ντεφορμέ Γουίλιαμς – Γκος, ζήτησε δυσανάλογα πολλά από τον Γουέμπερ και εισέπραξε 7 λάθη, ήταν αδύνατον να περιμένει από τον καταρρακωμένο Μάντζαρη να πρωταγωνιστήσει αίφνης στην Gran Canaria Arena.

Ο έξυπνος Πέδρο Μαρτίνεθ τερμάτισε τον κυνισμό απέναντι σε αυτόν με τις προσωπικότητες και παραστάσεις να εμπνεύσει τους υπόλοιπους. Ο Γιώργος Πρίντεζης κέρδισε πέντε φάουλ σε ισάριθμα λεπτά στο ξεκίνημα και έβλεπε σταθερά δύο αντιπάλους όταν τροφοδοτούνταν στο ποστ. Ο Ισπανός έδωσε απλόχερα το μακρινό σουτ και είδε τους αντιπάλους του να πετούν πέτρες αντί σουτ. Την ίδια στιγμή, γνώριζε πως στο σετ παιχνίδι ο Ολυμπιακός έχει ελάχιστη πηγή δημιουργίας από τους πλάγιους, αφού κανείς τους δεν νιώθει άνετα βάζοντας τη μπάλα στο παρκέ.

Τρέξιμο, αιφνιδιασμοί, transition; Όχι στον Ατλαντικό. Το σχέδιο προέβλεπε 5v5, αφού ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε την ενέργεια, ούτε τη στελέχωση για να προσπαθήσει να κερδίσει την Γκράνκα στον δικό της τρόπο παιχνιδιού.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αράδιασε δικαιολογίες για την κούραση του ταξιδιού και το λειψό ρόστερ, ένεκα των τραυματισμών. Αμφότερες ευσταθούν, όμως ο Αμερικανοϊσραηλινός δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κράτησε τις εφεδρείες του έτοιμες να ανταποκριθούν. Ο Άξελ Τουπάν έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου γύρου στον πάγκο, είδε τη θέση του στην Basketleague να δίνεται στον Γουέμπερ και να του επιστρέφεται μόλις ο Τίμα αποδεσμεύτηκε (!), ο Σάσα Βεζένκοφ δεν ξέρει ούτε την θέση, ούτε τον ρόλο του, ο Μάντζαρης νιώθει λιγότερο χρήσιμος από ποτέ.

Σε μια εβδομάδα η επίσκεψη της Ζάλγκιρις στον Πειραιά θα ξυπνήσει τις περσινές μνήμες, όταν ο Ολυμπιακός ήταν μια περιφερόμενη ιατρική μονάδα, με τον δείκτη ενέργειας να αργοσβήνει απέναντι στους διψασμένους Λιθουανούς. Όμως το πραγματικό ζήτημα για τον Ολυμπιακό δεν είναι αν θα προλάβει τα πλέι-οφ, αλλά πως αυτά που θα κρατήσει ως εφόδια για την επόμενη σεζόν φαίνεται πως θα είναι ελάχιστα.
Keywords
Τυχαία Θέματα