Corsair Ironclaw RGB Review

Ένα mouse που τιμάει τον gaming χαρακτήρα του και ανταπεξέρχεται σε κάθε προσδοκία.

Η Corsair έχει μπει πολύ δυνατά στον τομέα των gaming περιφερειακών τα τελευταία χρόνια, με πολλές από τις προτάσεις της να ανταγωνίζονται ή ακόμα και να ξεπερνάνε αυτές άλλων εταιρειών με χρόνια εμπειρίας στον χώρο.

Το Corsair Ironclaw RGB, αποτελεί μια από τις επιλογές που καλό θα ήταν να λάβετε υπόψιν σας αν έχετε σκοπό να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας. Ειδικά αν τα go-to games

σας είναι FPS, όπως το PUBG ή το Apex Legends, καθώς ο εργονομικός σχεδιασμός του σε συνδυασμό με το μικρό σχετικά βαρος τους το κάνουν ιδανικό να σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε στιγμές όπου τα αντανακλαστικά σας χτυπάνε κόκκινο.

Ο σχεδιασμός του Corsair Ironclaw RGB με τις έντονες καμπύλες και τον πιο industrial σχεδιασμό, θυμίζει αρκετά τις πρώτες προσπάθειες που έκαναν οι εταιρείες όταν επικεντρώθηκαν στον τομέα του gaming, με περισσότερη έμφαση στην ανατομία παρά στις επιπλέον λειτουργίες. Το πρώτο χαρακτηριστικό που δεν περνάει απαρατήρητο είναι το πόσο όμορφα αγκαλιάζει το χέρι, ενώ παράλληλα το rubberized grip αφήνει μια αίσθηση σιγουριάς, καθώς το ποντίκι "κλειδώνει" στην παλάμη σας.

Η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη με πλαστικό υψηλής ποιότητας, ενώ τα mouse buttons είναι εξοπλισμένα με τους custom Omron switches που δίνουν εγγύηση 50 εκατομμυρίων κλικς κάνοντάς το έτσι κατάλληλο και για απαιτητικούς παίκτες MOBA games που κλικάρουν ακατάπαυστα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο custom Pixart PMW3391 optical sensor με μέγιστη ακρίβεια 18.000 DPI σε polling rate 1000Hz εγγυάται αστραπιαία απόκριση με μέγιστη ακρίβεια που δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους σε κανένα παιχνίδ

Μέχρι στιγμής αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Ironclaw RGB με το που το βγάλετε από το κουτί και το συνδέσετε στον υπολογιστή σας. Κατεβάζοντας όμως το iCUE software της Corsair ξεκλειδώνετε τις δυνατότητες του ποντικιού στο έπακρο. Αν και ίσως χρειαστούν μερικά σεμινάρια για να χρησιμοποιήσετε το software, οι πιο απλές και περιζήτητες λειτουργίες, όπως programmable buttons, custom profiles, macros, RGB effects, DPI scaling και surface calibration βρίσκονται στη διάθεσή σας για να πειραματιστείτε και να τις προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.

Φυσικά, αν δεν θέλετε να έχετε άλλο ένα πρόγραμμα που να δεσμεύει τους πολύτιμους πόρους του συστήματός σας κατά την εκκίνησή του ή αν χρησιμοποιείτε το ποντίκι σας σε περισσότερες συσκευές μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε ένα custom profile και να το αποθηκεύσετε στην onboard μνήμη του Ironclaw RGB εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για έξτρα εφαρμογές να γεμίζουν τον δίσκο σας (το iCUE software καταλαμβάνει 545ΜΒ αποθηκευτικού χώρου).

Άλλος ένας τομέας που διαπρέπει το Ironclaw, είναι η ροδέλα, η οποία είναι μία από τις πιο στιβαρές και προσεγμένες που έχουμε συναντήσει σε mouse τον τελευταίο καιρό. Πιο συγκεκριμένα στο Apex Legends, που είναι ίσως το παιχνίδι με την πιο έντονη χρήση middle click των τελευταίων χρόνων, η ροδέλα πραγματικά έδειξε την αξία της και δεν μπέρδεψε το middle click με το scroll ούτε μια φορά κατά τις ατελείωτες ώρες gameplay.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, το Corsair Ironclaw RGB, είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο mouse με προσοχή στη λεπτομέρεια και στην εργονομία και όχι τόσο στις έξτρα λειτουργίες που θα βρείτε σε αντίστοιχες τιμές. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποθαρρυντικό στοιχείο, καθώς αυτά που παρέχει είναι υπέρ αρκετά για να ικανοποιήσουν το μεγαλύτερο ποσοστό των gamers.

IGN GreeceFan Art διαγωνισμός της Ubisoft στην Ελλάδα PAX East 2015: Όλες οι πληροφορίες για το Heroes Of The StormPAX East 2015: Όλες οι νέες πληροφορίες για το Hearthstone

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα