Η διάσωση των παιδιών από τη σπηλιά της Ταϊλάνδης θα ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη

Από την ομάδα του "God's Not Dead" (2014).

Η επιτυχής διάσωση των 12 παιδιών ποδοσφαιρικής ομάδας και του προπονητή τους από τη σπηλιά της Ταϊλάνδης θα βρει σύντομα την κινηματογραφική της μεταφορά.

Σύμφωνα με το THR, η Pure Flix Entertainment, η εταιρεία παραγωγής της δραματικής ταινίας "God's Not Dead" (" Ο Θεός δεν είναι νεκρός") επιθυμεί την αναβίωση των γεγονότων στη μεγάλη οθόνη. Ο Michael Scott, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής

της Pure Flix θέλει να τιμήσει όλους όσους αναμίχθηκαν στην ηρωική επιχείριση διάσωσης.

Στις 23 Ιουνίου, η ομάδα των 12 παιδιών, ηλικίας 11 έως 16 ετών, και ο προπονητής τους, ηλικίας 25 ετών, πήγαν για μια εκδρομή εξερεύνησης σε ένα σπήλαιο της Ταϊλάνδης μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα. Ο καιρός όμως δεν τους ευνόησε και μετά από ισχυρή βροχόπτωση η ομάδα εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του σπηλαίου. Με το που γνωστοποιήθηκε η εξαφάνιση τους ξεκίνησαν και οι έρευνες ανεύρεσης. Για εννέα μέρες, ωστόσο, οι έρευνες αποτύγχαναν.

Στις 2 Ιουλίου, τελικά, και μετά από τον εντοπισμό της χαμένης ομάδας, δύτες κατάφεραν να προσεγγίσουν τα παιδιά και τον προπονητή για να ανακαλύψουν ότι η απόσταση τους από την έξοδο ήταν υπερβολικά μεγάλη και απαιτούσε μία εντονότερη προσπάθεια διάσωσης. Μέχρι να ελευθερωθούν από τη σπηλιά, ο δύτης και πρώην στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης, Saman Kunan, έχασε τη ζωή του αφού εφοδίασε τους εγκλωβισμένους και οργάνωσε μία πιθανή δίοδο με φιάλες οξυγόνου για τον απεγκλωβισμό τους.

Για την ιδέα του σχετικά με την αναβίωση των γεγονότων σε ταινία, μίλησε ο Scott. "Δεν είναι απλώς για την ταινία, είναι για να τιμήσουμε όλους όσους συμμετείχαν, συμπεριλαμβάνοντας και τον στρατιώτη που έχασε τη ζωή του", ήταν τα λόγια του.

Ο Scott θα αρχίσει να προσλαμβάνει σεναριογράφους μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Για την ταινία, ο προϋπολογισμός θα κυμανθεί μεταξύ των $30 και $60 εκατομμυρίων, ενώ τα γυρίσματα αναμένονται να λάβουν χώρα στην Ταϊλάνδη.

"Ήταν μία πραγματικά ομαδική προσπάθεια περιλαμβάνοντας Βρετανούς, Αυστραλούς, Αμερικάνους και Ταϊλανδούς, και οι δύτες μάς διηγήθηκαν τρομερές ιστορίες", δήλωσε ο Scott. "Είχαν ορατότητα μικρότερη των πέντε μέτρων, πολέμησαν άγρια ρεύματα και χρησιμοποίησαν ένα σύστημα συνεργασίας δύο δυτών ανά αγοριού που διασωζόταν. Ήταν μία αξιομνημόνευτη προσπάθεια".

Τα παιδιά και ο προπονητής περιθάλπονται σε κατάσταση καραντίνας για προληπτικούς λόγους αν και, μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν πως μέχρι στιγμής χαίρουν άκρας σωματικής και ψυχικής υγείας.

Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

IGN GreeceΑπόψε η έναρξη για το 7ο ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στην ονειρική ΡιβιέραΗ νέα δουλειά του Black Panther θα είναι το θρίλερ των αδερφών RussoΟ Buddy Holly των "The Crickets" αποκτά βιογραφική ταινία

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα