Η Oculus καταρίπτει αναφορές ότι το Rift 2 έχει ακυρωθεί

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σχεδιάζουμε μια μελλοντική έκδοση του Rift."

Μαζί με την αποχώρηση του Brendan Iribe από το Facebook, υπήρξαν αναφορές ότι το Oculus Rift 2, στο οποίο ο Iribe ήταν επικεφαλής ανάπτυξης, θα ακυρωνόταν επίσης. Το Facebook έχει πλέον απαντήσει και το μέλλον του Rift

2 δεν είναι τόσο ξεκάθαρο.

Όπως αναφέρθηκε από το TechCrunch, ο Iribe, ο οποίος ήταν συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Oculus, και η εκτελεστική ομάδα του Facebook είχαν "θεμελιωδώς διαφορετικές απόψεις για το μέλλον του Oculus που αυξάνονταν βαθύτερα με την πάροδο του χρόνου". Αναφέρθηκε επίσης ότι ο Brendan δεν "ενδιαφέρθηκε για μια κούρσα προς τα κάτω όσον αφορά την απόδοση."

Απαντώντας σε αυτές τις αναφορές, το Facebook δεν αρνήθηκε την ακύρωση του Rift 2, αλλά απάντησε στο TechCrunch και είπε: "Ενώ δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τα χαρακτηριστικά του χάρτη πορείας μας, έχουμε μελλοντικά σχέδια και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σχεδιάζουμε μια μελλοντική έκδοση του Rift. "

Είτε το Rift 2 είτε κάποια άλλη επανάληψη του βλέπει το φως της ημέρας ή όχι, το Facebook και το Oculus εξακολουθούν να επενδύονται στον χώρο του VR καθώς πρόσφατα ανακοινώθηκε το Oculus Quest.

Το Quest είναι ένα εντελώς ασύρματο και φορητό VR headset και χρησιμοποιεί "τέσσερις εξαιρετικά ευρυγώνιους αισθητήρες και αλγόριθμους ηλεκτρονικής όρασης για την παρακολούθηση της ακριβής θέσης σε πραγματικό χρόνο χωρίς εξωτερικούς αισθητήρες".

Μαζί με το Oculus Quest στα $399 την επόμενη άνοιξη θα κυκλοφορήσει και το πρώτο επεισόδιο του Vader Immortal, ενός canon VR experience τριών επεισοδίων που θα σας φέρει αντιμέτωπους με τον Darth Vader.

Τον Μάιο, η Oculus κυκλοφόρησε το Oculus Go, ένα αυτόνομο VR headset που είναι περισσότερο entry-level προϊόν σε σύγκριση με το Oculus Quest.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει κάποιο MMO θα τον βρείτε στο Facebook αλλά και το YouTube.

IGN GreeceΝέο "κεφάλι" στα VR Hardware της OculusΑνακοινώθηκε η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας του Oculus TouchΟι exclusive τίτλοι του Oculus Rift στο Vive

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα