Gift of Parthax Review

For friendship!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε όλο και περισσότερα indie games να αναπτύσσονται από μικρές εταιρείες και νέους developers με ιδιαίτερα αγαπητά εκείνα που έχουν pixel graphics και θυμίζουν λίγο τις παλαιότερες εποχές του gaming. Ένα από τα νεότερα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας είναι και το Gift of Parthax, το οποίο μετράει περίπου ένα μήνα σε κυκλοφορία. Το Gift

of Parthax είναι ένα 2D action-arena game με όπλο του τη μαγεία!

Η ιστορία ξεκινάει στο βασίλειο του Duredyll όπου έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των απλών πολιτών και των μάγων. Ο ήρωας μας, ένας νεαρός μάγος με το όνομα Arif προσπαθώντας να ξεφύγει μαζί με τον φίλο του Veleus, παγιδεύονται από τους κατασκόπους του βασιλείου και ρίχνονται στο μπουντρούμι. Ο Veleus καταδικάστηκε σε μάχη στην αρένα όπου ήταν αναγκασμένος να πολεμήσει για τη ζωή του κι ενώ επέζησε χάρη στη γενναιότητά του, ένα δυνατό ξόρκι τον έκανε να υποφέρει και να βρίσκεται πολύ κοντά στο θάνατο.

Ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο Veleus είναι το gift of Parthax ή αλλιώς το δώρο του πρωταθλητή. Έτσι ο Arif αποφασίζει να γίνει ο πρωταθλητής και αντιμετωπίζοντας στην αρένα όποιον και ό,τι χρειαστεί να φτάσει στο πολυπόθητο βραβείο που θα σώσει τη ζωή του φίλου του.

Ξεκινώντας το κομμάτι του gameplay βρίσκεστε στο Hall of Preparation, ένα μέρος που θα είναι η βάση σας και για τη συνέχεια της πορείας σας. Εκεί βρίσκεται μια βιβλιοθήκη, ένα shop και ένα ακόμα δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται ο Veleus μαζί με ένα γηραιότερο μάγο τον Nereus, ο οποίος τον φροντίζει και είναι κατά κάποιο τρόπο και ο μέντορας του Arif. Στον κύριο χώρο του Hall of Preparation θα βρείτε ένα φρουρό που σας παρουσιάζει τα διαθέσιμα challenges και στην ουσία σας ρίχνει στην κατάλληλη αρένα ανάλογα με το τι θα επιλέξετε.

Αρχικά η μόνη διαθέσιμη επιλογή που έχετε είναι η Spring1. Όπως καταλαβαίνετε τα στάδια του παιχνιδιού και οι διαφορετικές αρένες χωρίζονται στις τεσσερίς εποχές, ξεκινώντας από την άνοιξη. Κάθε εποχή περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές προκλήσεις για να φτάσετε τελικά στην τελευταία και να αντιμετωπίσετε το Boss της εποχής. Κάθε μάχη αποτελείται από τρία ή περισσότερα waves, ανάλογα με την εποχή, από πολλούς διαφορετικούς εχθρούς που κατακλύζουν την αρένα και αφήνουν λίγο χώρο για κίνηση, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Οι μάχες απαιτούν γρήγορη σκέψη και κίνηση αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή καλείστε να αντιμετωπίσετε μεγάλο αριθμό εχθρών με διαφορετικές ικανότητες που όσο προχωράτε αυξάνονται όχι μόνο σε αριθμό αλλά και σε δύναμη. Τα διαφορετικά αυτά πλάσματα μπορούν να έχουν είτε ranged είτε melee επιθέσεις ενώ υπάρχουν ακόμα και πλάσματα που απλά σας εμποδίζουν να κινηθείτε στο χώρο, τραυματίζοντάς σας κάθε φορά που κάνετε το λάθος να βρεθείτε στο δρόμο τους. Η αρένα είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να υπάρχουν κάποια σημεία όπου μπορείτε να προστατευθείτε για λίγο, όμως τα ίδια αυτά σημεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους εχθρούς για να σας παγιδεύσουν και να χάσετε αν όχι ολόκληρη τη μάχη τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σας.

Από την άλλη πλευρά, ο Arif έχει στη διάθεσή του τέσσερα διαφορετικά spells. Ενώ αρχικά αυτά τα spells είναι τα μόνα που μπορεί να χρησιμοποιήσει, όσο προχωράτε και ο ήρωάς σας αποκτά περισσότερες γνώσεις όσον αφορά τη μαγεία, μαθαίνει νέα spells με τα οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε κάποια από τα αρχικά και να φτιάξετε το συνδυασμό που σας ταιριάζει. Οι ικανότητες του Arif είναι ranged και κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν στοιχεία της φύσης, όπως η φωτιά για την αντιμετώπιση των εχθρικών πλασμάτων, όμως δε λείπουν οι παγίδες και τα δηλητήρια που μπορούν να φανούν χρήσιμα ενάντια σε μεγαλύτερο αριθμό αντιπάλων. Επίσης στην πορεία αποκτάτε τη δυνατότητα του summon και μπορείτε να καλέσετε βοήθεια στη μάχη για μικρό χρονικό διάστημα.

Εκτός από τις γνώσεις και επομένως τα καλύτερα stats και τα νέα spells που αποκτά ο Arif μετά από κάθε μάχη, συλλέγει και το in-game currency που πέφτει από τους ηττημένους αντιπάλους. Με αυτό μπορείτε να αγοράσετε runes και upgrades για τα spells σας ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά τόσο το καθένα ξεχωριστά όσο και σαν σύνολο, αλλά και health και mana potions για να μπορείτε να ανταπεξέλθετε και στις πιο δύσκολες μάχες. Η αύξηση στο power level των spells με την προσθήκη runes είναι αισθητή και πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ και τα potions προσωπικά τα βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα.

Τα γραφικά του Gift of Parthax είναι πολύ όμορφα. Τo pixel art είναι καλοσχεδιασμένο και τα διαφορετικά χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κάθε εποχή προσθέτουν κάτι παραπάνω στο χαρακτήρα τους. Η μουσική ταιριάζει απόλυτα στο μαγικό κόσμο του παιχνιδιού και οι εναλλαγές της κάνουν τις μάχες πιο ενδιαφέρουσες. Γενικά το εικαστικό κομμάτι είναι προσεγμένο και ικανοποιητικότατο.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την 1C Company.

IGN Greece20 λεπτά Gameplay από το Project NovaProject Nova - Teaser TrailerΔιάσημοι ηθοποιοί που χάρισαν τη φωνή τους σε χαρακτήρες του gaming - Part 1

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα