Γιόσιπ Ίλιτσιτς: Η τραγική ιστορία του και τα μαθήματα ζωής

Γιόσιπ Ίλιτσιτς: Η τραγική ιστορία του και τα μαθήματα ζωήςmkatsafaΠέμ, 03/25/2021 - 16:45

Ο σταρ της Αταλάντα, Γιόσιπ Ίλιτσιτς, αποκάλυψε γιατί επέλεξε να εκπροσωπήσει τη Σλοβενία και ποιος ήταν αυτός που τον ενέπνευσε στη ζωή του. Ο 33χρονος ακραίος επιθετικός ήταν βασικός στη μεγάλη νίκη της Σλοβενίας επί της Κροατίας με σκορ 1-0, στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου κυπέλλου του 2022. Ο Ίλιτσιτς

πάντως θα μπορούσε να εκπροσωπήσει και άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

«Μεγάλωσα στη Σλοβενία, εκείνη η χώρα μου έδωσε τα πάντα, οπότε είναι λογικό για μένα να παίζω για αυτήν», δήλωσε ο Ίλιτσιτς στο 24sata.hr. «Νιώθω Κροάτης, Βόσνιος και Σλοβένος. Γεννήθηκα στη Βοσνία, η οικογένειά μου ζει στην Κροατία, δεν ήταν εύκολο να διαλέξω, αλλά η Σλοβενία μου έδωσε τα πάντα και δεν υπάρχει πλέον χρόνος να γυρίσω πίσω». 
Ο Ίλιτσιτς είχε μια τραυματική παιδική ηλικία και όταν η πρώην Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε, η οικογένειά του που είχε κροατική καταγωγή στη Βοσνία, ένιωσε την απόλυτη θλίψη. Ο πατέρας του δολοφονήθηκε από έναν γείτονα, στην πλειονότητα των Σέρβων που ζούσαν στην πόλη τους. Αυτό το τραγικό γεγονός, ώθησε τη μητέρα και τα αδέλφια του να φύγουν, να γίνουν πρόσφυγες πολέμου στη Σλοβενία όταν ο Ίλιτσιτς ήταν μόλις ενός έτους! 

Ήταν επίσης αυτό το τραύμα που συνέβαλε στην κατάθλιψη από την οποία υπέφερε πέρυσι και τον κράτησε μακριά από τη δράση αρκετούς μήνες, πριν επιστρέψει στην Αταλάντα. «Έχω περάσει πολλά, σκέφτηκα σοβαρά να σταματήσω το ποδόσφαιρο, αλλά ευτυχώς τώρα είμαι εκεί που είμαι. Όλα αυτά τα χρόνια που παίζω στο ανώτερο επίπεδο είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια που κατέβαλα στην καριέρα μου. Κοιτάζω τα πάντα διαφορετικά τώρα. Κοιτάξτε τι συνέβη με τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Προσπαθώ να απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο με την οικογένεια μου και κάθε χαμόγελο».

ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Atalanta - Ποδόσφαιρο Off Off mkatsafa Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Atalanta ΙΤΑΛΙΑ Ο σταρ της Αταλάντα, Γιόσιπ Ίλιτσιτς, αποκάλυψε γιατί επέλεξε να εκπροσωπήσει τη Σλοβενία και ποιος ήταν αυτός που τον ενέπνευσε στη ζωή του. Article publish on Πέμ, 03/25/2021 - 16:45 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα