Για τα δάκρυα χαράς που μας προσφέρατε!

Προσπαθείστε να θυμηθείτε όλες τις ωραίες στιγμές που έζετε ζήσει κατά μόνας, με τους φίλους σας ή με την οικογένειά σας τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι 100% βέβαιο ότι πολλές θα σας διαφύγουν.

Προσπαθείστε τώρα να θυμηθείτε τί κάνατε εκείνο το καλοκαίρι του 2004 από τις 12 Ιουνίου μέχρι και τις 4 Ιουλίου και θα διαπιστώσετε ότι η μνήμη είναι μια πολύ ιδιαίτερη λειτουργία
του εγκεφάλου μας.

Είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα συναισθήματά μας. Όσο μεγαλύτερη είναι η χαρά που ζούμε και αντιστοίχως όσο μεγαλύτερη είναι η λύπη που βιώνουμε, η μνήμη μας έχει τη δυνατότητα να τις αποθηκεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι επιλεκτική. Και ξεσακαρτάρει.

Σίγουρα θα θυμάστε πάντα τη γέννηση του παιδιού σας, έναν μεγάλο έρωτα, μια σημαντική απώλεια και ανάμεσα σε αυτά το EURO 2004. Είναι γεγονός πως θυμόμαστε τί κάναμε, με ποιους βλέπαμε τα ματς, που τα βλέπαμε, τα γούρια, τα γκολ, το κλάμα, το χτυποκάρδι, όλα.

Όλα αυτά τα 15 χρόνια είναι πάρα πολλές οι φορές που έχει περάσει από το μυαλό μας ο τελικός του EURO, το γκολ του Χαριστέα, το βλέμμα του Νικοπολίδη, ο πανηγυρισμός του Ρεχάγκελ, η άρση της κούπας από τον Ζαγοράκη, οι ατάκες του Βερνίκου στην περιγραφή.

Ακόμα και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές η συγκίνηση δημιουργεί ένα σφίξιμο στο στομάχι. Οι ήρωές μας λοιπόν ίσως άργησαν. Άλλωστε αρκετοί έπαιξαν ακόμα για αρκετά χρόνια, άλλοι κυνήγησαν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και βαδίζουν στους δικούς τους δρόμους.

Η φλόγα όμως πάντα έμενε αναμμένη. Είναι και πάλι εδώ κι ας άργησαν. Σάμπως όλοι εμείς τί κάναμε για το ποδόσφαιρό μας; Να λοιπόν η ευκαιρία. Οι 23 ποδοσφαιρικοί μας "θεοί" ενωμένοι όπως πάντα, να μας δείχνουν το μονοπάτι για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Στις 4 Ιουλίου 2019 το γήπεδο της Ριζούπολης θα πρέπει να αποδειχθεί μικρό για το μεγάλο ευχαριστώ προς τον Ότο Ρεχάγκελ, τον Γιάννη Τοπαλίδη και τους

1. Αντώνη Νικοπολίδη
2. Γιώργο Σεϊταρίδη
3. Στέλιο Βενετίδη
4. Νίκο Νταμπίζα
5. Τραϊανό Δέλλα
6. Αγγελο Μπασινά
7. Θοδωρή Ζαγοράκη
8. Στέλιο Γιαννακόπουλο
9. Αγγελο Χαριστέα
10. Βασίλη Τσιάρτα
11. Ντέμη Νικολαΐδη
12. Κώστα Χαλκιά
13. Φάνη Κατεργιαννάκη
14. Τάκη Φύσσα
15. Ζήση Βρύζα
16. Παντελή Καφέ
17. Γιώργο Γεωργιάδη
18. Γιάννη Γκούμα
19. Μιχάλη Καψή
20. Γιώργο Καραγκούνη
21. Δημήτρη Παπαδόπουλο
22. Κώστα Κατσουράνη
23. Βασίλη Λάκη
Keywords
Τυχαία Θέματα