Έβερτον – Μάντσεστερ Γ. 0-3: Viva Garnacho! (highlights)

Ο Αργεντινός, σκόραρε μόλις στο τρίτο λεπτό, με ένα ψαλιδάκι που θα κοσμεί για τα επόμενα χρόνια τις ανασκοπήσεις των καλύτερων γκολ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Από εκεί και πέρα, η Γιουνάιτεντ χρειάστηκε τον Ονανά για να κρατήσει το μηδέν στο α’ μέρος, ενώ ο Ράσφορντ στο δεύτερο ημίχρονο με πέναλτι, αλλά και ο Μαρσιάλ στην αντεπίθεση, σφράγισαν την πέμπτη νίκη της στα τελευταία έξι ματς, (τρίτη σερί, όλες με ανέπαφη εστία) μειώνοντας την απόσταση από την τετράδα στους τέσσερις πόντους. Θετικό για τον Έρικ Τεν Χαχ

η επιστροφή των επιθετικών της στα γκολ, στην πρώτη φετινή νίκη πρωταθλήματος, με πάνω από ένα γκολ διαφορά!

Η Έβερτον, εν μέσω διαμαρτυριών από τον κόσμο της για την αφαίρεση δέκα πόντων από την Premier League (κρατούσαν κάρτες με το σήμα της λίγκας και τη λέξη «διαφθορά»), έχασε μετά από τρεις αγωνιστικές και είναι στο -5 από τις θέσεις της σωτηρίας.

«Ποίημα» Γκαρνάτσο, ανίκητος Ονανά!

Η Γιουνάιτεντ έκανε ονειρικό ξεκίνημα στο ματς, καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό, ο Νταλότ έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Γκαρνάτσο, στην άλλη άκρη της περιοχής, νίκησε τον Πίκφορντ με ένα απίθανο ψαλιδάκι στην απέναντι γωνία, το οποίο θύμισε Γουέιν Ρούνι, στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι το 2011!

Το σύνθημα «Viva Garnacho» δονούσε τις εξέδρες των φιλοξενούμενων και Θα περίμενε κανείς ότι αυτό το γκολ θα έδινε ώθηση στους παίκτες του Τεν Χαχ. Όμως στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, πέρα από ένα μακρινό σουτ του Σο στο 13′, απείλησε μόνο η Έβερτον.

Στο 25′, ο Μικολένκο με ένα μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, για να ακολουθήσει σωρεία μεγάλων ευκαιριών για τους γηπεδούχους.

Στο 31′, ο Ονανά έσωσε κεφαλιά του Κάλβερτ – Λιούιν, ο οποίος νικήθηκε επίσης, ένα λεπτό αργότερα από τον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ από κοντά, με τον Μάινου να σώζει πάνω στη γραμμή την επαναφορά του ΜακΝιλ!

Στο 33′, ο Ντουκουρέ αστόχησε από ιδανική θέση, στο 41′ ο Κάλβερτ – Λιούιν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γκέι αστόχησε και αυτός από ιδανική θέση!

«Ξεκόλλησαν» οι επιθετικοί!

Στο β’, η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε με άστοχο σουτ του ΜακΤόμινεϊ στο 47′, ενώ στο 56′ κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ, όταν ο Γιανγκ ανέτρεψε στην περιοχή τον Μαρσιάλ, ο διαιτητής Μπρουκς καταλόγισε πέναλτι μετά από θέαση του replay, (αρχικά είχε δώσει κάρτα στον Γάλλο για «θέατρο») και ο Ράσφορντ πέτυχε από τη «βούλα» το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα από τις 3 Σεπτεμβρίου!

Η Έβερτον πάντως δεν τα παράτησε και στο 56′ ο Γκέι με τρομερό σουτ με εξωτερικό φάλτσο εκτός περιοχής, ανάγκασε τον Ονανά σε εκπληκτική επέμβαση.

Στο 71′, η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να τελειώσει οριστικά το παιχνίδι, αλλά στην αντεπίθεση ο Γκαρνάτσο αστόχησε από καλή θέση.΄

Τελικά, το έκανε στο 75′ ο Μαρσιάλ, με το πρώτο του γκολ στη σεζόν, σκοράροντας με ωραία εκτέλεση από τη μικρή περιοχή, μετά από μία κάθετη μπαλιά του Φερνάντες.

Η Έβερτον, στάθηκε εξαιρετικά άτυχη για άλλη μία φορά στο 78ο λεπτό, όταν ο Μικολένκο με τρομερό μακρινό σουτ, σημάδεψε το δοκάρι του Ονανά.

Ακόμα και στις καθυστερήσεις, ο Χάρισον δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της τιμής, με τον Nταλότ να σώζει πάνω στη γραμμή την προσπάθειά του.

Έβερτον (Ντάις): Πίκφορντ – Γιάνγκ (73′ Πάτερσον), Ταρκόφσκι, Μπράντθγουεϊτ, Μικολένκο – Γκέι, Γκάρνερ – Χάρισον, Ντουκουρέ (90′ Ντόμπιν), ΜακΝιλ (72′ Νταντζούμα) – Κάλβερτ – Λιούιν (82′ Τσερμίτι).
Mάντσεστερ Γ.: Ονανά – Νταλότ, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο (76′ Ουάν – Μπισάκα) – ΜακΤόμινεϊ, Μάινου (72′ Άμραμπατ) – Ράσφορντ, Φερνάντες, Γκαρνάτσο (72′ Πελίστρι) – Μαρσιάλ (85′ Ανιμπάλ).

Keywords
Τυχαία Θέματα