Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Μάρκες! (stats)

Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που έχουν βιώσει τη χαρά να αγωνιστούν σε τουλάχιστον ένα ματς τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι 5.649. Άλλοι περισσότερο, όπως ο Πάολο Μαλντίνι με τα 2.217 λεπτά συμμετοχής, άλλοι λιγότερο, σαν τον Τιμ Κρουλ που είχε παίξει 48 δευτερόλεπτα! Όλοι ονειρεύονται να ζήσουν έστω και για μια στιγμή τη μαγεία του Μουντιάλ. Υπάρχει ένα τρίο που ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμη μέλος στην ιδιαίτερη…λέσχη. Ο Μεξικανός Αντόνιο Καρμπαχάλ, ο Γερμανός Λόταρ Ματέους κι ο Ιταλός Τζανλουίτζι Μπουφόν, έχουν δώσει το «παρών»
σε πέντε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πραγματικό κατόρθωμα να είσαι στο υψηλό επίπεδο επί 16 χρόνια και να έχεις την τύχη η εθνική ομάδα σου να προκρίνεται στα μεγάλα ραντεβού. Για τον Ιταλό portiere βεβαίως, υπάρχει ο αστερίσκος πως στο γαλλικό Μουντιάλ του 1998, ήταν μεν στην αποστολή, δεν αγωνίστηκε δε. Ο Ράφα Μάρκες ετοιμάζεται να…συμπληρώσει το καρέ, ενώ ο Λόταρ Ματέους, πρωταθλητής κόσμου με τη Δυτική Γερμανία το 1990, πρωτεύει στη στατιστική κατηγορία των αγώνων σε τελική φάση, έχοντας 25 ματς. Από τους εν ενεργεία, Μάρκες και Μαστσεράνο έχουν 16 αναμετρήσεις στη «μουντιαλική» σταδιοδρομία τους.

Σε ότι αφορά στους προπονητές, ο Χέλμουτ Σεν είχε κατακτήσει την κορυφή του κόσμου με τη Δυτική Γερμανία το 1974, όντας φιναλίστ το 1966 και τρίτος το 1970. Έχει βρεθεί τις περισσότερες σε πάγκο τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας και τις περισσότερες νίκες, 16 τον αριθμό. Η εθνική Γερμανίας είναι κι η ομάδα με τα περισσότερα ματς, με τους Βραζιλιάνους να υπολείπονται κατά δύο. Ωστόσο η Seleção μετράει περισσότερες νίκες (70 έναντι 66 των Ευρωπαίων) καθώς κι ένα τρόπαιο παραπάνω. Η φετινή απουσία της Ιταλία ανοίγει το δρόμο στην Αργεντινή. Εφόσον η Albiceleste προκριθεί στα ημιτελικά, ακόμη κι αν ηττηθεί θα έχει εξασφαλισμένο και έβδομο παιχνίδι, επομένως θα αφήσει στην τέταρτη θέση τους Azzurri.
Keywords
Τυχαία Θέματα