Χρειάστηκε τα πέναλτι η Ίντερ! (video)

Πολύ κοντά στη μεγάλη έκπληξη έφτασε η Πορντενόνε, ομάδα της τρίτης κατηγορίας, αλλά τελικά οι πρωτοπόροι του ιταλικού πρωταθλήματος έκαμψαν την αντίσταση της στα πέναλτι, αφού κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν 0-0!

Ο Σπαλέτι έδωσε λεπτά συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν χρόνο στο πρωτάθλημα, ωστόσο οι ιντερίστι παρουσιάστηκαν νωθροί κι άνευροι, με τον Ζοάο Κανσέλο να αποτελεί όαση, σε μια ομάδα που δεν είχε κίνηση κι όρεξη. Στο 22' οι νερατζούρι έχασαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία τους, με τον Γκαλιαρντίνι με βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον Καραμό, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από
τον Περίλι.

Μάλιστα λίγο έλειψε η πρωτοπόρος της Serie A να βρεθεί πίσω στο σκορ, αφού στο 31' ο Μανιάγκι έπιασε φοβερό σουτ, ο Παντέλι με υπερέκταση βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, η οποία κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλη καλή ευκαιρία με τον Λούλι να μην βρίσκει καλά τη μπάλα, όντας αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι, ενώ το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Καραμό να βρίσκεται απέναντι από τον Περίλι, ύστερα από εξαιρετικό σλάλομ του Ζοάο Κανσέλο, αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ με δυνατό σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σπαλέτι πέρασε διαδοχικά στον αγωνιστικό χώρο Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς και Ικάρντι. Οι Μιλανέζοι βελτιώθηκαν αισθητά, έχασαν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του σταθερότατου Περίλι, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση. Στο 104' ο Ικάρντι είδε τη μπάλα από κοντινή κεφαλιά του να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων, κι αφού το δεύτερο ημίχρονο του επιπλέον χρόνου απέβη άκαρπο για τους ιντερίστι, τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Ακόμη και σε αυτή τη διαδικασία η Πορντενόνε ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει...Ο Παντέλι έπιασε το πρώτο πέναλτι του Μιζουράκα, όμως Σκρίνιαρ και Γκαλιαρντίνι νικήθηκαν από τον Περίλι. Ο Λούλι έχασε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στους Φριουλάνι, αφού έστειλε τη μπάλα άουτ, ο Παντέλι είχε την απάντηση στο έβδομο πέναλτι της Πορντενόνε από τον Παρόντι κι ο Ναγκατόμο όντας εύστοχος έβαλε τέλος στην παραμυθένια πορεία της έκπληξης του θεσμού.

Η προημιτελική φάση δεν αποκλείεται να φέρει ένα Derby della Madonnina, αφού ο αντίπαλος της Ίντερ βγαίνει το βράδυ της Τετάρτης από το ζευγάρι Μίλαν-Ελλάς Βερόνα (13/12 21:45 NS1HD).

Ιντερ: Παντέλι - Ναγκατόμο, Σκρίνιαρ, Ρανόκια (αρχ.), Νταλμπέρτ Ενρίκε (80' Ικάρντι) - Γκαλιαρντίνι, Βεσίνο - Ζοάο Κανσέλο, Καραμό (68' Καραμό), Έντερ - Πιναμόντι (46' Μπρόζοβιτς)

Πορντενόνε: Περίλι - Φορμικόνι, Στεφάνι (αρχ.), Μπασόλι, Νουντσέλα (117' Παρόντι) - Μιζουράκα, Μπουράι, Λούλι - Σάινθ-Μάθα (80' Ντε Αγκοστίνι), Μπερετόνι (97' Τσουρία) - Μανιάγκι
Keywords
Τυχαία Θέματα