Γλυκόπικρη νίκη στη Μαδρίτη (video)

Η ΑΕΚ πέτυχε σπουδαία νίκη στην Μαδρίτη απέναντι στην Εστουντιάντες και μπήκε δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης, ανεβάζοντας το ρεκόρ της στο 4-4 για τον τρίτο όμιλο του Basketball Champions League.

Με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Χάρις και Σάκοτα και καταπληκτικό τέταρτο 10λεπτο, η ΑΕΚ επιβλήθηκε 78-85 των Ισπανών, ενώ 81 δευτερόλεπτα πριν το τέλος είχε και αυτό
που έψαχνε, δηλαδή διαφορά 9 πόντων, που στην ισοβαθμία θα την έφερνε πάνω από την Εστουντιάντες.

Η Ένωση ξεκίνησε νωθρά επιτρέποντας στους γηπεδούχους να πάρουν προβάδισμα 5 πόντων στο πρώτο 10λεπτο, 12-7 και 10 στο δεύτερο, 39-29, αλλά η Τρίτη περίοδος έφερε τις δύο ομάδες στα ίσα με την ΑΕΚ να σφίγγει την άμυνά της και να διεκδικεί τη νίκη.

Η τελευταία περίοδος της ανήκει. Από το 64-57 στο 32, έτρεξε απίστευτο σερί 0-17 περνώντας μπροστά με 10 πόντους διαφορά 64-74 κι ενώ απέμεναν λιγότερα από 4 λεπτά για το τέλος.

Προηγήθηκε 69-78 1:21 πριν το φινάλε αλλά τότε ήρθε τετράποντο από τον Λάντσμπεργκ με τον Αμερικανό να συνεχίζει με 7 πόντους στη σειρά. Ακόμη κι έτσι όμως η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία καθώς ο Τζέιμς έκλεψε την μπάλα με 5 δευτερόλεπτα στο ρολόι, αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ με τη διαφορά στους 7 προτίμησαν να σουτάρουν τρίποντο και όχι δίποντο, με αποτέλεσμα ο Γκριν να αστοχήσει και να χαθεί η ευκαιρία να πάρουν και τη διαφορά εκτός από τη μεγάλη νίκη.

Ο Χάρις σημείωσε 19 πόντους μαζεύοντας και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Σάκοτα έβαλε 17 με τη στατιστική να του «κλέβει» ένα τρίποντο που θα τον έφερνε στους 20.

Η Ένωση ήταν καλύτερη σε δίποντα και τρίποντα, ενώ είχε συν 4 στην αναλογία ασίστ λαθών.
Keywords
Τυχαία Θέματα