Προμηθέας-Γκραν Κανάρια 93-82: Απόλυτο με Γιανγκ, Γκίκα και τρίποντα!

Μια απίστευτη νίκη στη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης πήρε ο Προμηθέας, ο οποίος επικράτησε με 93-82 της Γκραν Κανάρια στην έδρα του. Απίθανα πράγματα έκανε ο Τζο Γιανγκ, που σταμάτησε στους 34 πόντους, αλλά χωρίς την κομβική προσφορά του Νίκου Γκίκα που είχε 15 συνολικά και 10 εξ αυτών στην τέταρτη περίοδο, τότε οι Ισπανοί θα είχαν φύγει με τη νίκη από την Πάτρα.

Ο Έλληνας γκαρντ ήταν εκείνος που άλλαξε την εικόνα στο τέλος και

χάρις σε αυτόν το σύνολο του Μάκη Γιατρά συνέχισε με το απόλυτο, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το 17-0 το οποίο «έτρεξαν» στα τελευταία τέσσερα λεπτά, με τα τρία σερί τρίποντα από το 82-79 που ήταν πίσω και τους οδήγησαν στην ανατροπή.

Ακόμη, διψήφιοι για τους γηπεδούχους ήταν και οι Κάουαν και Κουλμπόκα με 11. Από την άλλη πλευρά πρώτος σκόρερ της Γκραν Κανάρια ήταν ο Μπρουσίνο με 19, με τους Σλότερ και Μπαλτσερόφσκι να μετρούν 13 και 12 αντίστοιχα.

Δυναμική εκκίνηση, αλλά…

Ένας εξαιρετικός Προμηθέας εμφανίστηκε στην πρώτη περίοδο του αγώνα, με τους Κάουαν και Γιανγκ να κάνουν εκπληκτικά πράγματα στο παρκέ. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά κυριάρχησε απόλυτα και πήρε προβάδισμα 22-19 στο τέλος του α’ δεκαλέπτου., έχοντας παράλληλα και εξαιρετική αμυντική εικονά.

Όμως στο δεύτερο η Γκραν Κανάρια έδειξε την ποιότητά της και με ηγέτη τον Μπρουσίνο, κατάφερε να γυρίσει… τούμπα το ματς και να οδηγηθεί με το υπέρ της 46-40 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο Αργεντινός ήταν ο πρώτος σκόρερ της με 13 και οι Πατρινοί προσπαθούσαν να βρουν λύσεις, αλλά πλην των δύο Αμερικανών τους κανείς άλλος δε βοηθούσε στο επιθετικό κομμάτι, με τους ίδιους να έχουν από 11 πόντους στο 20′. Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως ο Κάουαν ήταν… άχαστος, με 3/3 τρίποντα και 2/2 βολές σε αυτό το διάστημα.

Ένας Γιανγκ με… Νίκο Γκίκα φέρνουν τη νίκη

Οι Ισπανοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με την έναρξη του δεύτερου, με συνεχόμενα τρίποντα και αιφνιδιασμούς, οι οποίοι έφτασαν τη διαφορά στα μέσα του γ’ δεκαλέπτου όντας μπροστά με διψήφια διαφορά, 59-48. Ο Προμηθέας είχε κακή εικόνα στην πίσω πλευρά του παρκέ και χρειάστηκε ένα τάιμ άουτ του Μάκη Γιατρά, ώστε να δείξουν σημάδια αφύπνισης οι παίκτες του. Αυτό και – μεταξύ άλλων – ένα τρίποντο με ταμπλό από τον Γιανγκ, έφεραν τη διαφορά στο μείον έξι, 59-53 στο 26′. Ο Αμερικανός ήταν… καυτός και σταμάτησε στους 14 στην περίοδο και 27 συνολικά, με το ματς να πηγαίνει στο τελευταίο του κομμάτι στο 70-66 υπέρ της Γκραν Κανάρια.

Η ένταση και το πάθος βγήκαν σε απόλυτο βαθμό από την αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, με τους Πατρινούς να μειώνουν στον πόντο, 72-71 στο 33′, μετά και την τεχνική πονή του προπονητή των Ισπανών, Γιάκα Λάκοβιτς, για ασυνεννοησία με την γραμματεία. Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκε έντονα για το τάιμ άουτ που ζήτησε και δεν του δόθηκε και τιμωρήθηκε με «Τ». Ο Προμηθέας επέμενε και ήταν κοντά στο σκορ με τον συγκινητικό Γιανγκ, ο οποίος έφτασε στους 34 πόντους στο 37′. Μάλιστα στο 38′ με το τρίποντο του Κουλμπόκα το ματς ήρθε στα ίσα, 82-82 και ένα λεπτό πριν το τέλος με τον ίδιο τρόπο ο Γκίκας έδωσε προβάδισμα τριών πόντων! Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ο πλέον κομβικός στο τέλος, καθώς οι 10 που σκόραρε στην τέταρτη περίοδο βοήθησαν την ομάδα του να φτάσει σε μια εκπληκτική ανατροπή και τη νίκη τελικά με 93-82.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-19, 40-46, 66-70, 93-82

Η στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα