The Inner World - The Last Wind Monk Review

All noses are equal!

To sequel του point and click adventure The Inner World ήρθε το Switch την ίδια μέρα με τον προκάτοχό του και αφηγείται το δεύτερο μέρος της ιστορίας του Robert. Το πρώτο μέρος μας φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον και έτσι είχαμε υψηλές απαιτήσεις από το The Inner World

– Τhe Last Wind Monk. Καταφέρνει όμως να τις ικανοποιήσει;

Όσον αφορά το σενάριο, το The Inner World – The Last Wind Monk συνεχίζει τρία χρόνια μετά από το τέλος του προηγούμενου τίτλου. Ο μεγαλομανής δικτάτορας Conroy, που σφετερίστηκε το θρόνο από τους καλοκάγαθους “φλαουτομύτηδες” υφαίνοντας έναν ιστό από ψέματα, έχει ηττηθεί οριστικά. Η επιστροφή όμως της ειρηνικής δυναστείας δεν είναι τόσο ομαλή, καθώς μια ομάδα πιστών του Conroy, οι Conroyalists, ρίχνει σε αυτούς το φταίξιμο για το χάος που δημιούργησε ο δικτάτορας και τους διώκει ανελέητα. Σε αυτό το κλίμα ο Robert, παρέα με την όμορφη Laura και το κατοικίδιο περιστέρι της τον Peck, πρέπει να σώσουν τους φλαουτομύτηδες αλλά και ολόκληρη την Asposia από τα επεκτατικά σχέδια των φανατικών Conroyalists.

Αν και η γραφή διατηρεί την γοητεία και σε σημεία το χιούμορ του πρώτου τίτλου, το σύνολο είναι αρκετά πιο σκοτεινό. Από τις κόκκινες σημαίες, μέχρι το χαιρετισμό “hail Conroy” των φονταμεταλιστών, οι παραλληλισμοί με πραγματικά γεγονότα είναι έντονοι και στην πλειοψηφία τους εύστοχοι. Στον πυρήνα του, το The Inner World – The Last Wind Monk είναι ένας έντονα πολιτικοποιημένος τίτλος, χωρίς όμως να ξεχνάει ότι είναι ένα μέσο ψυχαγωγίας. Η ισορροπία που πετυχαίνει ανάμεσα στη βαριά θεματολογία του και τα ανάλαφρα puzzles, είναι πραγματικά αξιοσημείωτη.

Όσον αφορά τα puzzles, οι developers φαίνεται να πήραν σοβαρά υπόψην τους τις κριτικές για την έλλειψη λογικής σε πολλά από αυτά. Τα puzzles εδώ είναι σαφώς ευκολότερα, ενώ όλα διέπονται και από κάποιου είδους λογική. Σε αυτό βοήθησε και η εισαγωγή νέων mechanics, όπως η εναλλαγή μεταξύ του Robert, της Laura και του Peck κατα βούληση, καθώς και η δυνατότητα να παίξει κανείς διαφορετικά τραγούδια στη φλαουτομύτη του Robert, τα οποία χρησιμοποιούνται αρκετά δημιουργικά στο gameplay. To hint system επιστρέφει ατόφιο, αλλά προσωπικά το χρησιμοποίησα ελάχιστα, καθότι βρήκα διασκεδαστική την αναζήτηση της λύσης στην ισχυρή πλειοψηφία των εμποδίων που συνάντησα.

Οι βελτιώσεις όμως του The Inner World – The Last Wind Monk, σε σχέση με τον προκάτοχό του, δεν σταματούν εκεί. Αν και τα άβολα controls παραμένουν τα ίδια, προστέθηκε η επιλογή για touch controls, η οποία είναι απείρως πιο αποτελεσματική και γρήγορη. Επιπλέον η γραμματοσειρά αυξήθηκε ελαφρά, κάνοντας την ανάγνωση των διαλόγων πιο ξεκούραστη, και τα τεχνικά προβλήματα του προηγούμενου τίτλο έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Καμία από τις αλλαγές δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά συνδυαστικά κάνουν την συνολική εμπειρία πολύ πιο διασκεδαστική.

Οπτικά, το The Inner World – The Last Monk διατηρεί το όμορφο art style του προκατόχου του, αν και τα animations είναι αισθητά πιο προσεγμένα αυτή τη φορά. Το voice acting είναι εξίσου μέτριο με τον προηγούμενο τίτλο, με αρκετές αμφίβολες ερμηνείες σε μικρούς ρόλους. Παρ’όλα αυτά η παρουσίαση σαν σύνολο δεν πλήγεται από αυτό και παραμένει φρέσκια και πρωτότυπη.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Headup Games.

IGN GreeceΣε περισσότερες κονσόλες μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια τους οι κάτοχοι SwitchΆνοιξε το Nintendo Switch OnlineNintendo Switch Online: Τα παιχνίδια του NES μπορούν να παιχτούν offline για 7 ημέρες

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα