Spacelords Review

To σώσαμε με το rename;

To Spacelords για όσους δεν το γνωρίζουν είναι το Raiders of the Lost Planet που μετά από ένα μεγάλο update αποφάσισε να αλλάξει και όνομα μπας και σώσει την φήμη του. Αν και δε νομίζω να τα κατάφερε. Προσφέρει μια νέα οπτική σε παιχνίδια, όπως το Warframe, το Destiny και το Οverwatch, το οποίο από μόνο του το καθιστά άξιο δοκιμής

για να δείτε αν σας αρέσει. Η δυσκολία μπορεί μερικές φορές να είναι αδιαμφισβήτητη και υπάρχουν κάποια "Grindwalls", αλλά εάν βρίσκεστε εκεί έξω ψάχνοντας μια νέα εμπειρία ή κάτι φρέσκο, αυτό μπορεί να είναι το ψάρι που ελπίζατε να πιάσετε.

PvE ή PvP; Ρίξε μια ζαριά!

Στο Spacelords, όταν ξεκινάτε μια αποστολή, υπάρχει τυχαία πιθανότητα να αντιμετωπίσετε έναν "Antagonist". Αυτός είναι άλλος παίκτης, ο οποίος αποφάσισε να παίξει στην ομάδα του εχθρού. Μπορείτε να αρχίσετε να το κάνετε και εσείς σας αφού φτάσετε στο το επίπεδο 10. Όταν ένας αντίπαλος είναι στο παιχνίδι, έχει απεριόριστες ζωές, κάτι που εσείς δεν έχετε. Με τη σειρά του, το παιχνίδι μειώνει το επίπεδο της δυσκολίας του χάρτη, κερδίζετε 6 επιπλέον ζωές (συνολικά 16) και σας δίνει ένα επιπλέον μπόνους με βάση την ικανότητα του Antagonist. Το παιχνίδι σας παρακινεί να παίξετε σαν Antagonist για δύο λόγους: Τροποποιητές για τα όπλα και τις ικανότητες του χαρακτήρα σας, καθώς και μπόνους XP. Ωστόσο, είστε ελεύθεροι να μην παίζετε ποτέ ως Antagonist.

Λίγοι χάρτες, μεγάλο επίπεδο λεπτομέρειας

Τα περισσότερα matches που έπαιξα είναι προσανατολισμένα σε αποστολές και βασίζονται στην τυχαία φόρτωση ενός τυχαίου χάρτη που αλλάζει μεταξύ 3 κατηγοριών εχθρών και 6 έως 8 πολύ απλών τρόπων αποστολής (πχ. Capture the Flag, Escort κλπ). Αυτό σημαίνει, ως επί το πλείστον, ότι κάνετε το ίδιο πράγμα σε κάθε αποστολή εκτός από πολύ μικρές τροποποιήσεις. Το Spacelords ωστόσο ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση: Το επίπεδο λεπτομέρειας κάθε αποστολής είναι παράλογο. Θα παίζετε ένα story-driven τίτλο με κάθε έννοια, αλλά από ένα σημείο και μετά ειδικά λόγω του απίστευτου grindfest που είναι το Spacelords θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε πόσο επαναλαμβανόμενο γίνεται.

Δυσκολία

Η δυσκολία παιχνιδιού βασίζεται στο MMR σας. Όσο καλύτερα παίζετε, τόσο πιο δύσκολος γίνεται ο κάθε χάρτης. Αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι να προσθέσει διαφορετικούς και σκληρότερους εχθρούς σε ορισμένους χάρτες. Για παράδειγμα, ένας χάρτης που συνήθως θα έσφαζα με τον Harec, καθώς αυξήθηκε το MMR μου, πρόσθεσε ελεύθερους σκοπευτές στην ομάδα του εχθρού που δε με άφηναν να κάνω ρούπι από το cover μου.

I will Survive!

Μια πολύ συγχωρήσιμη πτυχή του παιχνιδιού είναι ότι μόλις χάσεις όλες τις ζωές σου, η αποστολή θα δείξει ένα τεράστιο χρονόμετρο λέγοντας "Survive!". Αν τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας μένει ζωντανό μέχρι το χρονόμετρο αγγίξει το μηδέν, όλες οι 10 (ή 16) ζωές αναπληρώνονται. Φυσικά, ο χρονομετρητής γίνεται όλο και μεγαλύτερος αν χάσετε τις ζωές σας ξανά και ξανά.

Καλύψου!

Στο Spacelords, τρείς αδύναμοι εχθροί μπορούν να σας σκοτώσουν σχεδόν αμέσως. Οι Elite εχθροί χρειάζονται απλά να σας πετύχουν μια φορά. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτικό για κάποιους νέους παίχτες, αλλά σε έναν παίκτη FPS που έχει συνηθίσει να θερίζει με το καλό του mechanical aim χωρίς ποτέ να έχει ανησυχήσει για κάλυψη, φαντάζει φρέσκο και μια νέα πρόκληση. Παίρνετε κάλυψη πλησιάζοντας τοίχους, και αν οι τοίχοι είναι μικρότεροι, o χαρακτήρας σας αυτόματα θα σκύψει και θα κρυφτεί από πίσω. Μπορείτε να βγείτε εν μέρει εκτός κάλυψης όταν στοχεύετε και να επιστρέψετε στην κάλυψη όταν αφήσετε το κουμπί. Αλλά μην το παρακάνετε με την κάλυψη, τα πυρομαχικά σας θα τελειώσουν, και ο μόνος τρόπος για να τα πάρετε πίσω είναι να παίζετε ξύλο με τους εχθρούς.

Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί

To Spacelords έχει "CQC". Μπορείτε να ρίξετε γροθιά (Punch), να αρπάξετε τον εχθρό (Grab) και να αποφύγετε (Dodge). Punch beats Grab, Grab beats Dodge, Dodge beats Punch. Κρατήστε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά και θα ακούσετε έναν ήχο "αρπαγής" κοντά σας. Γρήγορα, χτυπάτε τον εχθρό, κάνοντάς τον να χάσει όλο του το HP. Σε ένα άλλο υποθετικό σενάριο, ο εχθρός με τη σειρά του, μετά από 2 γροθιές, κάνει "dodge". Αυτή είναι η ευκαιρία σας να τον αρπάξετε ή ίσως μπορείτε απλά να τον πυροβολήσετε στα μούτρα. Αυτό είναι ένα μείγμα τζόγου και αιχμηρών αισθήσεων που ίσως να είναι ένα από τα λίγα πράγματα που πραγματικά απόλαυσα παίζοντας το Spacelords.

Οπτικά το Spacelords αν και αρκετά όμορφο δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Υπάρχουν σημεία που θα μπορούσαμε να τα πούμε και άσχημα όπως κάποια textures σε τοίχους, διάσπαρτα κουτιά και άλλα. Βέβαια με την πραγματική τρελά που κυριαρχεί κατά τη διάρκεια των αποστολών δύσκολα θα τα προσέξετε. Είναι ένα καθόλα όμορφο παιχνίδι με πολύ ενδιαφέρον art style στους χαρακτήρες και αρκετά καλά γραφικά στο σύνολο του.

Κάτι που μου τράβηξε αρκετά το ενδιαφέρον ήταν το soundtrack του παιχνιδιού με αρκετές western επιρροές. Τα ηχητικά εφέ αν και αρκετά καλά μπορούν να γίνουν πολύ κουραστικά μετά από λίγο, ας μην ξεχνάμε πως το Spacelords είναι τίτλος που χρειαζόμαστε πολύ grind άρα θα ακούτε αυτά τα soundtrack και τα ηχητικά εφέ για πολλές ώρες αν αποφασίσετε να το παίξετε.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία διατίθεται δωρεάν από την MercurySteam.

IGN Greece Η ΕΑ ονειρεύεται το μέλλον του gaming Στο PornHub βρέθηκε το νέο MMO της Amazon IGN Greece: Reviews Σεπτεμβρίου 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα