Τσικούρης: «Άθλος αυτό που έκανε ο Πετρούνιας»

Ο Γιώργος Τσικούρης υπογράμμισε πως η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με δεδομένο το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε είναι ένας άθλος. Ο γιατρός του Έλληνα πρωταθλητή αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πετρούνιας, καθώς επίσης και το πόσο μπορούσε να επηρεάσει τις προσπάθειές του στον τελικό του αγωνίσματος.

Αρχικά, ο Τσικούρης δήλωσε στο «Εθνοσπόρ»: «Αυτό που επιχείρησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα, µε δεδοµένο τον τραυµατισµό
του αλλά και το προγραµµατισµένο ραντεβού για χειρουργική επέµβαση, είναι άθλος. Μόνο ο συγκεκριµένος αθλητής θα µπορούσε να το επιχειρήσει. Είµαι πολλά χρόνια στον αθλητισµό, αλλά δεν θυµάµαι παρόµοια περίπτωση».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Η ρήξη δύο εκατοστών στον υπερακάνθιο τένοντα είναι µια σοβαρή περίπτωση και χρήζει χειρουργικής επέµβασης. Ο αθλητής θα έπρεπε να είχε φρικτούς πόνους, ειδικά στις ασκήσεις που επιβαρύνουν τον τένοντα και αυτές είναι ο σταυρός, η οριζοντίωση και η περιστροφή. Οι αθλητές των κρίκων εάν δεν έχουν το 100% της δύναµης στους τένοντες, δεν µπορούν να σταθούν ακίνητοι. Αντίθετα ο Πετρούνιας εκτέλεσε άψογα το πρόγραµµα. Σίγουρα θα είχε µεγάλη επιβάρυνση και πολύ πόνο. Υπολογίζω, δε, πως λόγω αυτού του προβλήµατος η δύναµή του θα µπορούσε να είναι µειωµένη ακόµα και κατά 30%. Για όλα αυτά το συγκεκριµένο χρυσό είναι µια υπερφυσική επίδοση».

Τελος, ο Τσικούρης υπογράμμισε: «Οταν ένας άνθρωπος ειδοποιείται πως θα κάνει µια σοβαρή εξέταση και πολύ περισσότερο ένα χειρουργείο, προετοιµάζεται ψυχολογικά. Το µυαλό συγχρονίζεται και προετοιμάζεται. Υπό αυτή την έννοια η προσπάθεια του Πετρούνια έχει ακόµα μεγαλύτερο βαθµό δυσκολίας, καθώς έπρεπε να διαχωρίσει την προσπάθειά του για το μετάλλιο από τη δοκιμασία του χειρουργείου».
Keywords
Τυχαία Θέματα