O Mανέ και οι άλλοι

Στη μόλις δεύτερη εμφάνισή της σε μουντιάλ η Σενεγάλη στηρίζεται στον ακριβοπληρωμένο σταρ της Λίβερπουλ, Μανέ, αλλά και σε πλειάδα ποδοσφαιριστών με παραστάσεις στα κορυφαία πρωταθλήματα της γηραιάς Ηπείρου. 22 από τους 23 της αποστολής αγωνίζονται σε τοπ επίπεδο σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Γερμανία και Βέλγιο. Στην πρώτη της συμμετοχή το 2002 έγραψε ιστορία καθώς έφτασε μέχρι
τους οκτώ της διοργάνωσης. Σ’ έναν ανοικτό, πολυσυλλεκτικό όμιλο, φιλοδοξεί να επαναλάβει αντίστοιχη πορεία.

ΑΣΤΕΡΙ
Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Σάντιο Μανέ. Τα 34 εκατομμύρια λίρες που έδωσε η Λίβερπουλ τον έκαναν τον πλέον ακριβοπληρωμένο Αφρικανό ποδοσφαιριστή κι αυτός με τις εμφανίσεις του δικαιώνει τις επιλογές των Κόκκινων. 20 γκολ σε 44 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις αυτή την περίοδο, αλλά και άλλα 14 σε 51 συμμετοχές συνολικά με την εθνική ομάδα της χώρας του.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο Αλιού Σισέ ξέρει καλά τα κατατόπια καθώς ήταν μέλος της ομάδας του 2002 που έγραψε ιστορία στα ασιατικά γήπεδα, νικώντας την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία και αποκλείοντας την Σουηδία στους 16. Ανέλαβε το 2015 και κατάφερε να οδηγήσει αήττητη την Σενεγάλη στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου.

ΠΟΡΕΙΑ
Στο δεύτερο νοκ άουτ γύρο της αφρικανικής ζώνης τα χρειάστηκε απέναντι στην Μαδαγασκάρη καθώς βρέθηκε να χάνει 2-0 στο πρώτο ματς μέχρι το 70. Τα γκολ των Ντιουφ και Μανέ μέσα σε 12 λεπτά έφεραν το τελικό 2-2. Ο επαναληπτικός στο Ντακάρ ήταν άλλη ιστορία και μετά το εύκολο 3-0 προκρίθηκε στη φάση των ομίλων. Ο 4ος όμιλος δεν ήταν εύκολος με αντιπάλους την Νότιο Αφρική, την Μπουρκίνα Φάσο και τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, αλλά η ομάδα του Σισέ προκρίθηκε αήττητη στο παγκόσμιο κύπελλο. Χρειάστηκε βέβαια να επαναληφθεί ο αγώνας κόντρα στην Νότιο Αφρική καθώς ο διαιτητής εκείνου του ματς που είχε λήξει 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, αποκλείστηκε διά βίου. Ένα χρόνο αργότερα που έγινε το παιχνίδι η Σενεγάλη νίκησε 0-2. Σε 6 αγώνες δέχθηκε μόλις 3 γκολ, ενώ σκόραρε σε 5 από τα 6 παιχνίδια.
Keywords
Τυχαία Θέματα