H ευκαιρία της «χρυσής γενιάς»

Ήρθε η ώρα για το βήμα παραπάνω του Βελγίου; Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας, είναι η ευκαιρία για αυτή τη γενιά των υπέρ-ταλαντούχων κόκκινων διαβόλων, να ξεπεράσουν το φάντασμα της 4ης θέσης του 1986, που στοιχειώνει κάθε συμμετοχή έκτοτε. 4 χρόνια μετά τον αποκλεισμό στον ημιτελικό από την Αργεντινή, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αποτελεί κράμα, έμπειρων και «φρέσκων» ποδοσφαιριστών, οι οποίοι πλέον ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να φτάσουν στην επιτυχία. Παρά το γεγονός ότι ο Ναϊνγκολάν
έθεσε εαυτόν εκτός εθνικής, το υλικό που έχει να διαχειριστεί ο Ισπανός κόουτς, είναι από τα πλέον ποιοτικά στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας, άρα και οι απαιτήσεις είναι υψηλές.

ΑΣΤΕΡΙ
Σ’ ένα τόσο γεμάτο ρόστερ, με επιθετικούς που έχουν συνάψει ερωτική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, θα μπορούσαν πολλοί να είναι υποψήφιοι σε αυτή την κατηγορία, αλλά ο Εντέν Αζάρ στα 27 του πλέον, με 82 συμμετοχές και 21 γκολ με την εθνική, με τίτλους σε Αγγλία και Ευρώπη, μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να ηγηθεί. Ολοκλήρωσε τα προκριματικά με 6 γκολ και 5 ασίστ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Μετά το πέρασμά του από Σουόνσι, Γουίγκαν και Έβερτον, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ από τον Αύγουστο του 2016, κάθεται στον πάγκο της εθνικής ομάδας του Βελγίου. Στα 17 ματς που έχει δώσει έχει εντυπωσιακό ρεκόρ, με 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα, με ποσοστό νικών που ξεπερνά το 70%. Στα συν του η εξαιρετική διαχείριση αυτού του πλήθους αστέρων.

ΠΟΡΕΙΑ
Το Βέλγιο καταφερε να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που προκρίθηκε στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, 2 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Συμμετέχοντας στον όμιλο της εθνικής μας, πήρε άνετα την πρώτη θέση, σφραγίζοντάς τη με νίκη 2-1 στο Καραϊσκάκης. 9 νίκες και 1 ισοπαλία ήταν ο εντυπωσιακός απολογισμός για τους κόκκινους διαβόλους, ενώ ζάλισε τους αντιπάλους με 43 γκολ στην επίθεση και μόλις 6 στην άμυνα. Αυτή θα είναι η 13η συμμετοχή του Βελγίου σε τελική φάση.
Keywords
Τυχαία Θέματα