Η απλή μέθοδος των τριών! (video)

Η Παρί Σεν Ζερμέν δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στην Ανζέ, όμως έκανε το «τρία στα τρία» στην Ligue 1 με τους τρεις αστέρες της, Καβάνι, Εμπαπέ και Νεϊμάρ να πετυχαίνουν από ένα γκολ (3-1).

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ, κατάφερε να ανοίξει το σκορ νωρίς με τον «ματαδόρ» Καβάνι να επιστρέφει στην δράση και τα γκολ,
όμως οι φιλοξενούμενοι με πολύ καλή εμφάνιση ισοφάρισαν άμεσα και μπορούσαν να κάνουν και το 1-2!

Στο β' όμως, οι πρωταθλητές δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης και με ένα «ξέσπασμα» πήραν τελικά εύκολα το τρίποντο, αφήνοντας την Ανζέ άποντη μετά από τρεις αγωνιστικές...

«Ματαδόρ» και απάντηση Ανζέ!

Η Παρί μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη καλή της φάση στον αγώνα και έδειχνε έτοιμη για ένα εύκολο απόγευμα.

Μόλις στο 12', οι Παριζιάνοι έκλεψαν την μπάλα στην δεξιά πλευρά, ο Νεϊμάρ έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Πάβλοβιτς παρενεβλήθη και ο Καβάνι βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι, σκοράροντας από κοντά στην επιστροφή του στην δράση.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0 με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Νεϊμάρ έκανε σέντρα αυτή τη φορά από αριστερά, ο Καβάνι βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας της Ανζέ και έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Όλα έδειχναν εύκολη επικράτηση της Παρί, όμως η Ανζέ αντέδρασε άμεσα. Στο 16' ο Μανγκανί έκανε σέντρα από αριστερά, ο Εντόι νίκησε τον Σίλβα στον αέρα στην μικρή περιοχή, όμως ο Αρεολά κατάφερε να μπλοκάρει την κεφαλιά του υψηλόσωμου άσου.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και στο 21' ο Μανσό έκανε ωραία μπαλιά στην περιοχή για τον Τετ, αυτός ανατράπηκε από τον Κέρερ και ο Μανγκανί ισοφάρισε νικώντας τον Αρεολά από τα 11 βήματα.

Μάλιστα δεν σταμάτησαν εκεί καθώς στο 27' είχαν ένα μακρινό σουτ του Τετ που μπλόκαρε ο Αρεολά, ενώ ένα λεπτό αργότερα έφτασαν πολύ κοντά στο 1-2, όταν ο Ρεν-Αντελαΐντ βρήκε χώρο ανάμεσα σε τρεις Παριζιάνους μετά από 1-2 με τον Μανγκανί και πλάσαρε στην περιοχή, όμως ο Αρεολά κατάφερε να διώξει με τα πόδια!

Η Παρί...ξύπνησε μετά από αυτή την ευκαιρία και στην αμέσως επόμενη φάση βγήκε στην κόντρα με τον Εμπαπέ, ο οποίος απέφυγε τον Τραορέ και πλάσαρε τον Μπιτέλ, που κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Στην συνέχεια του α' μέρους ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την Ανζέ πάντως να έχει άλλη μία φάση στο 44', όταν ο Καπέλ σέντραρε από αριστερά και ο Φουλσινί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Χωρίς ανάσα!

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για την Παρί, καθώς ο Τούχελ απέσυρε τον Κέρερ και έβαλε στην θέση του τον Ενσοκί, αλλάζοντας σύστημα με τέσσερις στην άμυνα.

Οι πρωτευουσιάνοι ήταν σαφώς καλύτεροι με τον νέο σχηματισμό και δεν άφησαν την Ανζέ να πάρει ανάσα, ανακτώντας γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 52' συγκεκριμένα, Νεϊμάρ και Ντι Μαρία άλλαξαν την μπάλα στην αριστερή πλευρά, ο Αργεντινός με σέντρα - διαβήτη βρήκε απέναντι τον Εμπαπέ, ο οποίος έπιασε τρομερό διαγώνιο δεξί βολέ με την μία και νίκησε τον Μπιτέλ για το 2-1!

Ο Ντι Μαρία απείλησε εκ νέου στο 57' με σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 63' ο Μενιέ έβγαλε σε καλή θέση δεξιά τον Εμπαπέ, που σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντι Μαρία έβγαλε σε καλή θέση αριστερά τον Καβάνι που πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 66' όμως, η Παρί... έκρυψε το τόπι από την Ανζέ και κατάφερε να κάνει το 3-1. Ραμπιό και Εμπαπέ άλλαξαν ταχύτατα την μπάλα κοντά στην περιοχή και δεξιά, ο δεύτερος γύρισε παράλληλα για τον Νεϊμάρ, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει από κοντά.

Μόνο μετά το 3-1 η Ανζέ κατάφερε να ξεμυτίσει στο β' με τον Εντόι να πιάνει ωραίο πλασέ αριστερά έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Αρεολά σε καλή επέμβαση στο 70'. Ένα λεπτό μετά όμως η Παρί βρέθηκε και πάλι σε θέση επίθεσης, με τον Ντι Μαρία να αστοχεί σε εξεζητημένη σέντρα - σουτ στο όριο της περιοχής από πλάγια θέση.

Η Ανζέ προσπάθησε να μειώσει με κάποιες στημένες φάσεις όμως δεν τα κατάφερε, ενώ η Παρί θα μπορούσε στο 87' να κάνει το 4-1, όταν ο Εμπαπέ διέσχισε από αριστερά ταχύτατα το μισό γήπεδο και βρέθηκε απέναντι στον Μπιτέλ, όμως ο φιλοξενούμενος γκολκίπερ απόκρουσε το πλασέ του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Οι φιλοξενούμενοι, υπογράμμισαν την καλή παρουσία τους έχοντας μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με τον Κανγκά να σουτάρει μέσα στην περιοχή, αλλά την μπάλα να καταλήγει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια πάνω στην γραμμή. To θέαμα κράτησε ως το τέλος, καθώς στο 90+3' ο Μπιτέλ πήρε την μπουκιά από το στόμα του Εμπαπέ μετά από ωραία μπαλιά του Νεϊμάρ, ενώ αμέσως μετά ο Τετ σούταρε έξω από την περιοχή και ο Αρεολά μπλόκαρε.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ - ΑΝΖΕ 3-1
Πρωτάθλημα Γαλλίας 2018-19, 3η Αγωνιστική, «Παρκ Ντε Πρενς»
Γκολ: 12' Καβάνι, 52' Εμπαπέ, 66' Νεϊμάρ - 22' πεν. Μανγκανί
Διαιτητής: Μιγκελγκορί
Κίτρινες: Κέρερ, Ενσοκί
Κόκκινες: -
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Τούχελ, 3-4-3): Αρεολά - Μαρκίνιος, Σίλβα, Κιμπεμπέ - Μενιέ, Κέρερ (46' Ενσοκί), Ραμπιό, Ντι Μαρία (86' Ντράξλερ) - Νεϊμάρ Καβάνι (73' Ενκουνκού), Εμπαπέ.
ΑΝΖΕ (Μουλέν, 4-5-1): Μπιτέλ - Μανσό, Πάβλοβιτς, Τραορέ, Καπέλ (82' Αΐτ - Νουρί) - Φουλζινί (60' Kανγκά), Εντόι, Σανταμαρία, Μανγκανί, Τετ - Ρεν-Αντελαΐντ (76' Ελ Μελαλί).
Keywords
Τυχαία Θέματα