Ξεκινάει, δεν ξεκινάει, ξεκινάει!

Για μια ακόμα χρονιά φτάσαμε την ύστατη ώρα για να δούμε αν και υπό ποιες συνθήκες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κι ενώ πιστεύαμε μέχρι σήμερα ότι ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα, μάθαμε φέτος ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος οποιασδήποτε μορφής πίεσης αν κάποιος θέλει να πετύχει το σκοπό του.

Οι περισσότερες ομάδες ήθελαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην ώρα του και ω του θαύματος έτσι θα γίνει. Τώρα αν θα γίνει όπως πραγματικά θα άρμοζε σε ένα προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αυτό είναι άλλο θέμα. Έρχεται όμως και εδώ η ελληνική νοοτροπία της "τελευταίας στιγμής" να κάνει το θαύμα της.
Εδώ κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες την τελευταία στιγμή, σε μια ποδοσφαιρική σεζόν θα κολλάγαμε;

Και ξαφνικά το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού ανεβαίνει. Οποιαδήποτε ομάδα κι αν υποστηρίζεις, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν είσαι, το ελληνικό πρωτάθλημα θέλεις να το δεις. Θέλεις να μαθαίνεις τί γίνεται σε αυτό. Θέλεις να το "κράζεις", να το σχολιάζεις αρνητικά, αλλά θέλεις κάθε νίκης της ομάδας σου να σου δίνει μια εφήμερη ευφορία για να ξεχνάς την άλλη εφορία.

Σε αυτό έχουν βοηθήσει φέτος πολύ η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός που μπαίνουν δυνατοί στην αφετηρία έχοντας κάνει πολύ όμορφα ποδοσφαιρικά πράγματα στις ευρωπαϊκές του αναμετρήσεις. Ενδιαφέρον φυσικά υπάρχει και για το πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στην πιο δύσκολη χρονιά στα 110 χρόνια ιστορίας του. Φυσικά όλοι θα ήθελαν οι πράσινοι να πλαισιώνουν την παραπάνω τριάδα, αλλά ας όψεται...

Μάχες αναμένονται παντού, σε κάθε παιχνίδι, για κάθε θέση από την πρώτη μέχρι την δέκατη έκτη. Το θέμα είναι ότι βαρέθηκα κάθε αρχή σεζόν να ακούω ευχές. Να ακούω ευχές για καλό πρωτάθλημα, για καλές διαιτησίες, για υγιείς εξέδρες για για για... Για μένα φέτος η ευχή είναι μία. Να ασχοληθώ όσο γίνεται λιγότερο με ιδιοκτήτες ομάδων, κάθε λογής παράγοντες και πολιτικούς. Όλοι αυτοί να κάνουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά τους ως υπάλληλοι του λαοφιλέστερου σπορ στην Ελλάδα μακριά από τα φώτα. Δε θέλω να του "κλέψουν" του ποδοσφαίρου μας τα φώτα πάλι όλοι αυτοί.

Θέλω να ασχοληθώ μόνο με τη μπάλα γαμώτο
Keywords
Τυχαία Θέματα