Μαγεία Μακέντα στη Ριζούπολη

Με το γκολ - highlight του Φεντερίκο Μακέντα να ξεχωρίζει, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη, επικρατώντας 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Ιταλός φορ πέτυχε το τρίτο τέρμα των Πράσινων΄στο 79', Χατζηθεοδωρίδης (19') και Καμπετσής (49') πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ του Τριφυλλιού, ο Βαφέας στο 73ο λεπτό ο σκόρερ του
Απόλλωνα.

Ο Παναθηναϊκός στο ...ρελαντί και με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, πήρε το "τρίποντο" απέναντι στον ουραγό του πρωταθλήματος, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε αργό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο 45λεπτο πάτησε λίγο παραπάνω το πόδι στο γκάζι και πήρε σχετικά εύκολη τη νίκη κόντρα στην "Ελαφρά Ταξιαρχία".

Εκπληκτικό το γκολ του Μακέντα, καλό παιχνίδι από Δώνη, Κουρμπέλη, Χατζηθεοδωρίδη, ενώ ο Αρμενάκας έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και αγωνίστηκε για ένα εικοσάλεπτο.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης, Λευτέρης Βελέντζας, επέλεξε σχηματισμό 5-3-2 και τον Αστρά κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα έπαιξαν οι Ναδάλες (αριστερά), Κύργιας (στόπερ), Κοντοές (στόπερ), Βαφέας, Στάθης (δεξιά), στο κέντρο έπαιξαν οι Γκίνο, Αγρόδημος και Γαρουφαλιάς και στην επίθεση οι Τομάς και Βάρκας.

Για την ομάδα του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Δώνης προτίμησε σχηματισμό 5-3-2 με τον Κότσαρη στη θέση του τερματοφύλακα. Στην τριάδα της άμυνας έπαιξαν οι Ινσούα (αριστέρα), Κολοβέτσιος (κέντρο), Κουλιμπαλί (δεξιά), ενώ στις πτέρυγες έπαιξαν οι Χατζηθεοδωρίδης (αριστερά) και Αποστολάκης (δεξιά). Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Κουρμπέλης, Δώνης, Στάικος και στην επίθεση οι Μακέντα και Καμπετσής.

Slow motion

Σε αργό τέμπο κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 8ο λεπτό ο Δώνης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα πόδια αμυντικού των γηπεδούχων και πέρασε λίγο έξω. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Δώνης - μετά από εκτέλεση κόρνερ έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Αστράς μπλόκαρε.

Στο 17ο λεπτό ο Μακέντα απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στγο 19΄ οι Πράσινοι βρήκαν τον τρόπο για να παραβιάσουν την εστία του Απόλλωνα. Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Αστράς δεν υπολόγισε σωστά την τροχιά της μπάλας και το Τριφύλλι έκανε το 1-0.

Στο επόμενο λεπτό, ο Απόλλων έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει, καθώς ο Τομάς μετά από ατομική προσπάθεια δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κότσαρη.

Με ιταλική ...υπογραφή

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι Πράσινοι έκαναν στο 49' το 2-0 μετά από υπέροχη κομπίνα. Ο Χατζηθεοδωρίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Κουρμπέλης έκανε την κεφαλιά πάσα και ο Καμπετσής από κοντά σκόραρε το δεύτερο τέρμα των Πράσινων στο παιχνίδι.

Στο 54ο λεπτό, ο Τομάς δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Φωτιάδη και αποβλήθηκε, ενώ στο 61ο λεπτό ο Κουρμπέλης δεν μπόρεσε με κεφαλιά από το ένα μέτρο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα.

Στο 64' ο Στάικος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα μπλόκαρε και στο 67' ο Ελ Χέλβε βγήκε μόνος του απέναντι στον Κότσαρη, ο οποίος ήταν αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κατάφερε να διώξει τη μπάλα. Ζήτησαν παράβαση οι γηπεδούχοι.

Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" μπήκε και πάλι στο παιχνίδι στο 73ο λεπτό, μειώνοντας σε 2-1 με τον Βαφέα. Μετά από εκτέλεση φάουλ και άστοχη έξοδο του Κότσαρη, ο στόπερ του Απόλλωνα πήρε την κεφαλιά και σκόραρε.

Στο 79' ο Παναθηναϊκός σκόραρε το τρίτο και πιο όμορφο τέρμα του με τον Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός αρχικά εκτέλεσε φάουλ, ο Αστράς έδιωξε με δυσκολία και στη συνέχεια ο Μακέντα πήρε το ριμπάουντ, πέρασε όλους τους προσωπικούς του αντίπαλους και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-1

Ο Παναθηναϊκός βγήκε σε αντεπίθεση στο 85ο λεπτό, ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε την πάσα στον Εμμανουηλίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει μόνος του απέναντι στον Αστρά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Αρμενάκας έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 88ο λεπτό ο Δώνης απείλησε με σουτ και στο 90ο λεπτό ο Εμμανουηλίδης αστόχησε με πλασέ και δεν μπόρεσε να σκοράρει.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ1-3

Σκόρερ: 73' Βαφέας - 19' Χατζηθεοδωρίδης, 49' Καμπετσής, 79' Μακέντα
Κίτρινες κάρτες: 28' Τομάς, 75' Αγρόδημος, 83' Ναδάλες - 72' Αποστολάκης, 74' Κουρμπέλης
Κόκκινη κάρτα: 54' Τομάς

Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί Διαιτητές: Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων), Σταύρος Σίπκας (Σάμου)
Τέταρτος Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Απόλλων Σμύρνης (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Ναδάλες, Στάθης, Γαρουφαλιάς (62' Ελ Χέλβε), Κύργιας, Βαφέας, Γκίνο (80' Ρώσση), Κοντοές (57' Ντ' Ούρσο), Τομάς, Αγροδήμος, Βάρκας

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Δώνης, Στάικος(85' Χατζηγιοβάνη), Χατζηθεοδωρίδης (75' Αρμενάκας), Καμπετσής (83' Εμμανουηλίδης), Μακέντα
Keywords
Τυχαία Θέματα