Η μάχη για την τέταρτη θέση

Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθάρισουμε ότι η τέταρτη θέση δίνει άμεσα ευρωπαϊκό εισιτήριο με την ομάδα που θα την κατακτήσει να μπαίνει στον δεύτερο προκριματικό γύρο με διπλές αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν 25 Ιουλίου και 1η Αυγούστου. Συνεπώς υπάρχει άμεσο κίνητρο τόσο για τον Ατρόμητο όσο και για τον Άρη.

Κι αυτό διότι ναι μεν από τη μία δε θα κερδίσουν έξτρα χρόνο ξεκούρασης, από την άλλη όμως δε θα περιμένουν την έκβαση του κυπέλλου για να διαπιστώσουν αν η πέμπτη θέση θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στην περίπτωση που το κύπελλο κατακτήσει ο Αστέρας Τρίπολης ή η Λαμία,
τότε ο πέμπτος δε θα βγει στην Ευρώπη καθώς ο κυπελλούχος δικαιούται ένα εισιτήριο εφόσον δεν το έχει εξασφαλίσει από την κατάταξή του στο πρωτάθλημα.

Έτσι Ατρόμητος και Άρης θα δώσουν τη δική τους μάχη για την κατάληψη της τέταρτης θέσης τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές με τη μεταξύ τους αναμέτρηση σε δύο εβδομάδες να αναμένεται να κρίνει πολλά. Ο Ατρόμητος, επί ημερών Κάναντι, γνώρισε τρίτη διαδοχική ήττα για πρώτη φορά και σε συνδυασμό με τις δύο νίκες του Άρη προέκυψε ισοβαθμία στην τέταρτη θέση και τους 43 βαθμούς.

Ο Ατρόμητος έχει τρία μας στην έδρα του ως το φινάλε με το μοναδικό εκτός ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 28η αγωνιστική. Ο Άρης έχει δύο εντός και δύο εκτός και θέλει έναν περισσότερο βαθμό από τον Ατρόμητο καθώς επί του παρόντος οι Περιστεριώτες έχουν το 4-2 του πρώτου αγώνα να τους δίνει το προβάδισμα στην ισοβαθμία.

Δείτε το πρόγραμμα των δύο ομάδων

27η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Αρης (6/4, 19:00)
Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης (8/4, 19:30)

28η αγωνιστική
Αρης-Ατρόμητος (14/4, 19:00)

29η αγωνιστική
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (21/4, 19:00)
Παναιτωλικός-Αρης (21/4, 19:00)

30ή αγωνιστική
Αρης-Ξάνθη (5/5, 19:00)
Ατρόμητος-ΟΦΗ (5/5, 19:00)
Keywords
Τυχαία Θέματα