H οργή του Αίαντα! (video)

Ο Άγιαξ επικράτησε 5-2 στην έδρα της Σπάρτα Ρότερνταμ και διατήρησε την απόσταση απ' την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν στο -7, στην 28η αγωνιστική της Eredivisie. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ήταν ο Χακίμ Ζίγιεχ με δύο γκολ!

Η φορμαρισμένη Σπάρτα έδωσε χώρους στον Άγιαξ και προσπάθησε με το καλημέρα να χτυπήσει με αντεπιθέσεις, έχοντας τις πρώτες καλές στιγμές στο ματς με τους Μίρεν, Σανουσί και Αχάναχ, όμως το σκορ άνοιξε ο Μιχίλ Κράμερ λίγο μετά το ημίωρο με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από λανθασμένο γύρισμα του Λάσε Σένε.

Ο Σένε έσβησε άμεσα το λάθος του μοιράζοντας άψογα το παιχνίδι για τον Νέρες κι εκείνος με τη σειρά του σχεδόν έτοιμο γκολ για τον Χούντελαρ, ο οποίος με αριστερή προβολή ισοφάρισε στο 33ο λεπτό. Ήταν το ενδέκατο γκολ του 34χρονου στη σεζόν, ενώ αυτό ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο Άγιαξ ο οποίος αποδίδει συνήθως εξαιρετικά στα δεύτερα ημίχρονα, πέρασε μπροστά στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σένε στο 53ο λεπτό για το 2-1. Στο 59' ο Ντόνι Φαν ντε Μπικ "χόρεψε" την άμυνα της Σπάρτα και έκανε τη ζωή εύκολη για τον Κλάιφερτ τον... νεότερο, ο οποίος έγραψε το 3-1 με το έβδομο γκολ του στη σεζόν.

Κάπου εκεί ο Χακίμ Ζίγιεχ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και έφτασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1 με δύο πανέμορφα γκολ. Αρχικά στο 66' με κούρσα και προσωπικό τελείωμα στην εστία του Χουθ. Στο 86' με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το έβδομο τέρμα του στη σεζόν.

Η Σπάρτα απλώς μείωσε στην εκπνοή επίσης με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράιαν Σανουσί για το τελικό 5-2.

Την επόμενη αγωνστική η Σπάρτα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τσβόλε και συνεχίζει την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Ο Άγιαξ θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για εκθρόνιση της Αϊντχόφεν απ' την κορυφή με επόμενο αντίπαλο τη Χρόνιγκεν, εκτός έδρας.

* Ο 26χρονος Έλληνας τερματοφύλακας Κώστας Λάμπρου κάθισε στον πάγκο του Άγιαξ.

Στο άλλο ματς η Ρόντα πέρασ από την έδρα της Μπρέντα επικαρτώνατς με 1-0, χάρη σε γκολ του Αβντιντάι.


Μπρέντα – Ρόντα 0-1

(37’ Αβντιγιάι)

Keywords
Τυχαία Θέματα