Blizzcon 2018: Συνέντευξη του IGN Greece με lead developer του Hearthstone

O Stephen Chang μας μιλάει για το Rastakhan's Rumble.

Στο ταξίδι μας στο Blizzcon είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο με τον Stephen Chang για το νέο expansion. Το εν λόγω expansion είναι το Rastakhan's Rumble, το οποίο ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Blizzcon 2018, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου και μπορείτε να δείτε το preview μας εδώ.

To επόμενο expansion του Hearthstone θα είναι ένα σετ

με θέμα τα Trolls και oι πρώτες αναφορές λένε ότι το expansion θα προσθέσει 135 νέες κάρτες στο Hearthstone, όλες με θέμα έναν τεράστιο διαγωνισμό Troll όπου εννέα φυλές (μία για κάθε class) αγωνίζονται για κυριαρχία με εντολή του Troll King Rastakhan. Θα εισάγει επίσης το Overkill mechanic, το οποίο παρέχει ένα μπόνους εάν κάνετε περισσότερο damage από ό, τι χρειάζεται για σκοτώσετε ένα minion.

Πάμε να δούμε τι μας είπε ο Stephen Chang, ο Associate Game Designer του Hearthstone:

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνετε για τη συνέντευξη. Το Rastakhan's rumble είναι η νεώτερη προσθήκη και η τελευταία για φέτος (year of the raven). Το θέμα των καρτών είναι τα trolls που συνδέονται σε βάθος με το World of Warcraft. Η πρώτη μου ερώτηση είναι αν το adventure mode θα εκτυλίσσεται ταυτόχρονα με το expansion στις 4 Δεκεμβρίου.

Θα είναι ολόκληρο διαθέσιμο μία εβδομάδα αργότερα, αντίθετα με το monster hunt που ήταν ένας ήρωας τη φορά. Μοιάζει με το προηγούμενο dungeon run για αυτό και ονομάζεται rumble run. Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες ως προς τον τρόπο που εξελίσσεται, αλλά έχει και αρκετές διαφορές επίσης που είναι νέες και ιδιαίτερες σε μορφή μεγάλων τελετών. Υπάρχει ένας ήρωας που παίζουμε ως Rakhar. Είναι ένα troll που προσπαθεί να γίνει ο πρωταθλητής, άρα διαλέγεις το class του και πολεμάς τα υπόλοιπα 8.

Για να πάρεις όλα τα έπαθλα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον Rakhan με όλα τα classes ή μόνο με ένα είναι αρκετό;

Εξαρτάται από εσένα. Δίνεται η δυνατότητα να παίξεις παραπάνω από μία φορά αλλά για να πάρεις το card back χρειάζεται να το τερματίσεις μόνο μία.

Οι καινούργιες spirit κάρτες είναι πολύ ενδιαφέρουσες και ειδικά το mechanic τους που δίνει stealth για έναν γύρο. Σε προηγούμενα expansions έχουμε δει το stealth να χρησιμοποιείτε σε ακραίο βαθμό από επαγγελματίες παίκτες. Τι σας έκανε να αποφασίσετε να δώσετε στις συγκεκριμένες κάρτες αυτόν τον τρόπο άμυνας αντί για επιπλέον ζωή ή divine shield για παράδειγμα;

Δοκιμάσαμε αρκετά διαφορετικά πράγματα, όπως να τους δώσουμε επιπλέον ζωή ή το απλό stealth. Τελικά, παρατηρήσαμε ότι με το δεύτερο παρέμεναν στο ταμπλό για λίγο παραπάνω από όσο θέλαμε και ήταν δύσκολο να φύγουν, οπότε καταλήξαμε στο stealth για 1 γύρο, ώστε να μπορείς να το παίξεις, να πάρεις το bonus και κατά πάσα πιθανότητα να προλάβεις να ξαναπαίξεις. Όμως, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος θα μπορεί να να απαντήσει. Ουσιαστικά βοηθάει και τις δύο πλευρές, γιατί θα το χρησιμοποιήσεις για έναν γύρο και αν ο αντίπαλος δεν μπορεί να το βγάλει θα μείνει για παραπάνω. Το stealth για έναν γύρο δίνει τη δυνατότητα στον αντίπαλο μας να το αντιμετωπίσει, όταν χάσει το stealth.

Πρόκειται να δούμε το tournament mode κάποια στιγμή με την κυκλοφορία του expansion;

Όχι δυστυχώς δεν πρόκειται να δούμε το tournament mode. Παραμένουμε στην επιλογή μας να το παρουσιάσουμε ολόκληρο. Το Rastakhan's Rumble είναι ένα νέο set και μία νέα κυκλοφορία από μόνο του. Το tournament mode είναι κάτι που ανακοινώσαμε, αλλά θέλει λίγο χρόνο για να έρθει. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε με αυτό ό,τι φανταζόμαστε και θα είναι αυτό που περιμένουν οι παίκτες, όμως δεν υπάρχουν ακόμα σχέδια για την κυκλοφορία του.

Ξέρουμε ότι κάθε κλάση θα έχει ένα legendary με έναν champion και μια κλάση θα έχει ένα legendary ήρωα. Είδαμε μετά το Frozen Throne την Hagatha και τον Dr. Boom να δημιουργούν τα δικά τους archetypes, πιστεύετε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τον Zul'jin;

Όταν δημιουργούμε έναν ήρωα το κάνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται σωστά, όχι μόνο σε σχέση με το set, αλλά και με το class που συσχετίζεται. Αυτό το class θα πρέπει να τον αξιοποιεί. Δεν θέλουμε ποτέ να το κάνουμε, απλά για να λέμε ότι το κάναμε. Μάλιστα, θα το "πάω" ένα βήμα παραπάνω και θα πω ότι δεν περιμένω κάθε set να έχει έναν ήρωα. Θα υπάρξουν αρκετά sets που δεν θα δικαιολογούν την ύπαρξη μιας τέτοιας κάρτας και δεν θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ως "δυνατότερα" ή πιο "αδύναμα" sets. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Zul'Jin φαίνεται όχι μόνο ο σωστός ήρωας για να προσθέσουμε ως κάρτα, αλλά αυτό είναι και το καταλληλότερο set, αφού μιλάμε για ένα από τα πιο δυνατά troll στην ιστορία του World of Warcraft.

Συνέντευξη από Χρήστο "Logan" Μπουτακίδη.

IGN Greece Hearthstone: Rastakhan's Rumble Preview Οι δέκα πιο δυνατές κάρτες του νέου expansion στο Hearthstone από τον Logan Hearthstone: The Boomsday Project Announcement Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα