Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ σκότωσε τοπικό διοικητή στον Λίβανο

Μια ισραηλινή επίθεση σκότωσε έναν τοπικό διοικητή της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο την Τρίτη, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός και μια πηγή κοντά στο ισχυρό κίνημα που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Το Ισραήλ και η σύμμαχος της Χαμάς, η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά διασυνοριακά πυρά από τότε που η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα επιτέθηκε στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, πυροδοτώντας πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Το

χτύπημα της Τρίτης ήρθε με τις περιφερειακές εντάσεις σε υψηλά επίπεδα αφότου το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο σε αντίποινα για μια θανατηφόρα ισραηλινή επίθεση στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι «το αεροσκάφος του έπληξε και εξολόθρευσε τον Ισμαήλ Γιουσέφ Μπαζ, τον διοικητή του παράκτιου τομέα της Χεζμπολάχ», προσθέτοντας ότι σκοτώθηκε στην περιοχή Άιν Μπάαλ.

Το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε έναν νεκρό σε ισραηλινό χτύπημα σε αυτοκίνητο στην Άιν Μπάαλ, περίπου 15 χιλιόμετρα (εννέα μίλια) από τα σύνορα, λέγοντας αργότερα ότι «εχθρικά πολεμικά αεροσκάφη» χτύπησαν δύο αυτοκίνητα στη Σεχαμπίγια, περίπου 10 χιλιόμετρα από την Άιν Μπάαλ, αναφέρει θύματα.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σε ανακοίνωσή της ότι ο Μπαζ σκοτώθηκε, χωρίς να αναφέρει τον βαθμό ή τον ρόλο του.

Ωστόσο, μια πηγή κοντά στην ομάδα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ο διοικητής πεδίου που ήταν υπεύθυνος για την περιοχή Naqura» σκοτώθηκε «σε ισραηλινό χτύπημα».

Η Χεζμπολάχ είπε ότι εκτόξευσε πυραύλους Katyusha σε μια βάση στο Beit Hillel του βόρειου Ισραήλ «σε απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού» σε χωριά του Λιβάνου, «η τελευταία από τις οποίες ήταν στο Ain Baal».

Νωρίτερα την Τρίτη, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στο Beit Hillel χρησιμοποιώντας εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με τις τοπικές ισραηλινές αρχές να λένε ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι «δύο οπλισμένα» μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισήλθαν από τον Λίβανο και εξερράγησαν κοντά στο Beit Hillel.

Η Χεζμπολάχ είχε πει ότι τα μαχητικά της εξαπέλυσαν «αεροπορική επίθεση με drones αυτοκτονίας σε δύο φάσεις… χτυπώντας τις πλατφόρμες Iron Dome (σύστημα αεράμυνας) και το πλήρωμά τους» στην περιοχή.

Τη Δευτέρα, η Χεζμπολάχ στόχευσε ισραηλινά στρατεύματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς, τραυματίζοντας τέσσερις στρατιώτες που πέρασαν στο λιβανέζικο έδαφος — η πρώτη τέτοια επίθεση σε έξι μήνες συγκρούσεων.

Η βία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 365 ανθρώπους στο Λίβανο, κυρίως μαχητές της Χεζμπολάχ αλλά και μεταξύ άλλων τουλάχιστον 70 αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο Ισραήλ, ο στρατός λέει ότι 10 στρατιώτες και οκτώ πολίτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των εχθροπραξιών.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Διαβάστε επίσης:

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Στα €32,27 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023 – Πρόταση για μέρισμα €0,35

Στην έκθεση «Future of Joy» στο Μιλάνο!

Ερντογάν: Το Ισραήλ αποκλειστικά υπεύθυνο για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Keywords
Αναζητήσεις
chezbolach-to-israil-skotose-topiko-dioikiti-ston-livano.htm
Τυχαία Θέματα
Χεζμπολάχ, Ισραήλ, Λίβανο,chezbolach, israil, livano