Συνελήφθη μετά από 13 χρόνια διαβόητος καταζητούμενος. Πως εξαπατούσε πουλώντας ανύπαρκτα γιοτ. Είχε καταδικαστεί σε 149 χρόνια φυλάκισης και κυκλοφορούσε με Ferrari

Συνελήφθη από την Αστυνομία ένας από τους πλέον διαβόητους καταζητούμενους στην Ελλάδα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί πριν από 13 χρόνια.

Σε βάρος του 41χρονου Γ.Π. εκκρεμούσαν 48 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες από δικαστήρια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των

Ιωαννίνων με συνολική ποινή φυλάκισης 149 χρόνια και 6 μήνες . Συνελήφθη επίσης η 38χρονη σύντροφος του, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. Το τελευταίο διάστημα ο Γ.Π. κυκλοφορούσε με μπλε Ferrari, η οποία κίνησε την περιέργεια των αστυνομικών της Ασφάλειας. Τον συνέλαβαν στο Κορωπί το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο συλληφθείς εμφανιζόταν ως πωλητής πολυτελών σκαφών, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, προσποιούμενος ότι κινούνταν στον χώρο του εφοπλισμού ή της μεγαλοαστικής τάξης. Είχε καταφέρει να πουλήσει ακόμη και ανύπαρκτα γιοτ σε επιχειρηματίες.
Κατόρθωνε να αποσπά χιλιάδες ευρώ σε προκαταβολές για τις υπηρεσίες του και στην συνέχεια εξαφανιζόταν.

Πως εξαπατούσε τα θύματα του

Οι έρευνες της αστυνομίας δείχνουν ότι  41χρονος επέστρεψε στην Ελλάδα στα τέλη του 2018 και τουλάχιστον από τον Νοέμβριο έστησε μία ακόμη απάτη. Ακόμα και στενοί συγγενείς του δεν είχαν ιδέα που κρύβεται τα τελευταία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, έπειθε ανυποψίαστους πολίτες ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές σε χαμηλές τιμές. Αρχικά αγόραζε τις συσκευές στην πραγματική τους αξία από διάφορες επιχειρήσεις και τις μεταπωλούσε στις χαμηλές τιμές που είχε υποσχεθεί. Με αυτόν τον τρόπο εδραίωσε την αξιοπιστία του και έπεισε για την φερεγγυότητα της δραστηριότητάς του.

Οι υποψήφιοι αγοραστές αυξάνονταν και προέβαιναν σε κατάθεση της  χαμηλής τιμής, σε ατομικούς λογαριασμούς ενός 39χρονου συνεργού του και της 38χρονης συντρόφου του. Στο «κόλπο» είχε εμπλακεί κι ένας ακόμη 39χρονος ο οποίος έβρισκε πελάτες για λογαριασμό του απατεώνα με τη μπλε Ferrari. Έτσι εισέπραττε τις προκαταβολές των επόμενων υποψηφίων αγοραστών και κάλυπτε τη διαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και χαμηλότερης προσφερόμενης τιμής των συσκευών.

Τον Ιανουάριο του 2019 αφού είχε ήδη εισπράξει πλήθος προκαταβολών, διέκοψε την παράδοση των συσκευών που του είχαν παραγγείλει οι ανυποψίαστοι πελάτες. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και από την ταυτοποίηση 39 υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών, στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει πιστοποιηθεί η είσπραξη εκ μέρους του ποσού των 42.372,4 ευρώ. Μάλιστα, στους λογαριασμούς των συνεργών του το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019, κινήθηκε όγκος συναλλαγών συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

The post Συνελήφθη μετά από 13 χρόνια διαβόητος καταζητούμενος. Πως εξαπατούσε πουλώντας ανύπαρκτα γιοτ. Είχε καταδικαστεί σε 149 χρόνια φυλάκισης και κυκλοφορούσε με Ferrari appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα