Κυκλοφόρησε το «χαμένο» τραγούδι του Φρέντι Μέρκιουρι. Απομόνωσαν τη φωνή του και τη συνόδευσαν με ένα πιάνο. Ακούστε το «Time Waits For No One»

Ένα μέχρι πρότινος ακυκλοφόρητο τραγούδι του Φρέντι Μέρκιουρι μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του BBC

Το τραγούδι «Time Waits For No One» ηχογραφήθηκε το 1986 για το μιούζικαλ «Time» που ανέβηκε στο Λονδίνο με πρωταγωνιστή τον Κλιφ Ρίτσαρντ. Η πρώτη εκδοχή που ακούστηκε στο μιούζικαλ και κυκλοφόρησε δισκογραφικά, περιελάμβανε 48 φωνές. Το αρχικό demo ωστόσο, που είχε ηχογραφηθεί από τον αξέχαστο Φρέντι Μέρκιουρι, παρέμενε άφαντο.

Το

τραγούδι έγραψε ο Ντέιβ Κλαρκ, από το συγκρότημα Dave Clark Five της δεκαετίας του ’60, που ένιωσε πως το ντέμο είχε μια ποιότητα, η οποία έλειπε από την τελική εκδοχή. «Όταν το ηχογραφήσαμε για πρώτη φορά, πήγα στο Abbey Road και το προβάραμε απλώς με τον Φρέντι Μέρκιουρι και ένα πιάνο. Ανατρίχιασα, ήταν μαγικό. Μετά αρχίσαμε να ηχογραφούμε το κομμάτι και προσθέσαμε 18 tracks από φωνητικά, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στο Abbey Road. Ήταν φανταστικό αλλά εγώ ένιωθα ακόμη πως υπήρχε κάτι στην αρχική πρόβα», εξήγησε ο ίδιος.

Μετά από μια δεκαετία αναζήτησης, ο Ντέιβ Κλαρκ βρήκε τελικά το συγκεκριμένο ντέμο το 2017. Αφού απομόνωσε την φωνή του Φρέντι Μέρκιουρι, το πήγε στον Μάικ Μόραν για να ηχογραφήσει ένα νέο κομμάτι με πιάνο. «Ανατρίχιασαν όπως την πρώτη φορά που το άκουσα», σχολίασε ο Ντέιβ Κλαρκ, που ήταν ένας από τους πιο στενούς φίλους του Μέρκιουρι και ο άνθρωπος που βρισκόταν μαζί του στο υπνοδωμάτιο, όταν έφυγε από τη ζωή

«Ο γιατρός ήταν εκεί, μαζί μας, μισή ώρα πριν. Είχε πει πως απομένουν μερικές ημέρες ακόμα. Δεν περιμέναμε να πεθάνει τόσο γρήγορα», είχε εξομολογηθεί ο Κλαρκ σε συνέντευξή του στη Daily Mail το 2011 για τον θάνατο του τραγουδιστή και κατέληξε: «Ο Φρέντι είχε δοκιμάσει τα πάντα. Του έφερναν αεροπορικώς νέα φάρμακα από την Αμερική. Είχε πει πως η επόμενη γενιά θα ήταν εκείνη που θα νικούσε το AIDS. Το θλιβερό είναι πως αν όλο αυτό γινόταν 12 μήνες αργότερα, μπορεί να ήταν καλά με τον συνδυασμό των τότε νέων φαρμάκων».

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Έβγαλαν τη μουσική από το «We are the Champions» και έμεινε μόνο η φωνή του Μέρκιουρι. Ακούστε το εκπληκτικό αποτέλεσμα (βίντεο) 

The post Κυκλοφόρησε το «χαμένο» τραγούδι του Φρέντι Μέρκιουρι. Απομόνωσαν τη φωνή του και τη συνόδευσαν με ένα πιάνο. Ακούστε το «Time Waits For No One» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα