Πάπας Φραγκίσκος: Είμαι πονεμένος. Η σκέψη μου πάει στην Αγία Σοφία και την Κωνσταντινούπολη

Για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος, στην κυριακάτικη ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, δηλώνοντας «πονεμένος».

Ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε: «H θάλασσα πηγαίνει τη σκέψη μου πολύ μακριά, πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, και είμαι πολύ πονεμένος».

Η παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου πραγματοποιήθηκε παρ’ όλο που σχεδόν όλοι οι παρατηρητές προέβλεπαν ότι δεν θα γίνει για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη μικρή καθολική κοινότητα που ζει στην Τουρκία. Και αυτό

είχε ξεσηκώσει συζητήσεις παγκοσμίως.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Ο Δόγης Δάνδολος που έστρεψε τη Δ’ Σταυροφορία εναντίον της Κωνσταντινούπολης, την οποία άλωσε το 1204. Οι Βυζαντινοί θησαυροί κοσμούν ακόμη τα μουσεία της Ιταλίας Oι Σελτζούκοι Τούρκοι απαγορεύουν την είσοδο προσκυνητών στους Αγίους Τόπους και ξεκινάει η μεγαλύτερη αιματοχυσία του Μεσαίωνα. Οι Σταυροφορίες που κράτησαν 200 χρόνια

The post Πάπας Φραγκίσκος: Είμαι πονεμένος. Η σκέψη μου πάει στην Αγία Σοφία και την Κωνσταντινούπολη appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα