Ναζί φρουρός σε στρατόπεδο συγκέντρωσης έζησε 75 χρόνια στις ΗΠΑ, χωρίς να αποκαλυφθεί. Σήμερα είναι 94 χρονών και κινδυνεύει με δίωξη

Φρουρός σε στρατόπεδο συγκέντρωσης έζησε 75 χρόνια στις ΗΠΑ χωρίς να αποκαλυφθεί το ναζιστικό παρελθόν του.

Σήμερα είναι 94 χρονών και ύστερα από τη δημοσίευση στοιχείων που ταυτοποιούν τον ρόλο του στη ναζιστική Γερμανία, κινδυνεύει με απέλαση και δίωξη για εγκλήματα πολέμου.

Ο 94χρονος Φρίντριχ Καρλ Μπέργκερ υπηρέτησε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, στο οποίο Πολωνοί, Ρώσοι και φυσικά Εβραίοι οδηγούνταν στον θάνατο.

Ο Γερμανός φρουρός με την κάλυψη που προσέφερε στον εαυτό του, κατάφερε να παίρνει σύνταξη από το γερμανικό ναυτικό

και να έχει μία σχετικά άνετη ζωή στις ΗΠΑ.

Όλα λειτουργούσαν όπως έπρεπε για τον ίδιο επί 75 συναπτά έτη. Μέχρι που εντοπίστηκαν κάποια αρχεία σε γερμανικό πλοίο που βυθίστηκε ύστερα από βομβαρδισμό της RAF το 1945. Σ’ αυτά διαπιστώθηκε ότι ο Μπέργκερ ήταν φρουρός στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Neuengamme στο οποίο φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν Πολωνοί, Εβραίοι και Ρώσοι κρατούμενοι των οποίων ο συνολικός αριθμός ξεπερνούσε τις 40.000.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «Μετά από 75 χρόνια αυτό είναι γελοίο. Ημουν 19 ετών και διατάχθηκα να υπηρετήσω εκεί, δεν υπήρχει άλλη επιλογή». Όπως αποδείχθηκε ο Μπέργκερ συνέβαλε στην εξόντωση 70 κρατούμενων το 1945.

Στη δύση της ζωής του πλέον, ο Μπέργκερ αντιμετωπίζει την πιθανότητα απέλασής του στη Γερμανία, όπου δυνητικά μπορεί να αντιμετωπίσει δίωξη για συμμετοχή του σε εγκλήματα πολέμου!

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: «Μανούλα, πες μας για τον Αδόλφο Χίτλερ». Το παιδικό βιβλίο που διαπαιδαγώγησε τους γερμανούς προπολεμικά. Δηλητηρίασε και τις μητέρες, τις οποιες καλούσε να μην καλομαθαίνουν τα παιδιά τους

The post Ναζί φρουρός σε στρατόπεδο συγκέντρωσης έζησε 75 χρόνια στις ΗΠΑ, χωρίς να αποκαλυφθεί. Σήμερα είναι 94 χρονών και κινδυνεύει με δίωξη appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα