Πως θα κάνουμε Χριστούγεννα. Σκέψεις για μερική άρση των περιορισμών σε λιανεμπόριο και εστίαση πριν από τις γιορτές

Η άρση του lockdown αναμένεται να γίνει σταδιακά σε τρεις φάσεις. Οι σκέψεις για άρση την 1η Δεκεμβρίου έχουν εγκαταλειφθεί οριστικά.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται σύσκεψη του πρωθυπουργού με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την άρση του lockdown.

Βάσει του σχεδιασμού, προτεραιότητα έχουν τα δημοτικά σχολεία,

στη συνέχεια θα ακολουθήσει το λιανεμπόριο και αμέσως μετά η εστίαση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το αναθεωρημένο σχέδιο τα σχολεία και το λιανεμπόριο αναμένεται να ανοίξουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και με αυστηρούς κανόνες προστασίας.

Μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης, ενώ αναμένεται να επιτραπεί το άνοιγμα εστιατορίων και καφέ, που, όμως, θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους.

Κέντρα διασκέδασης και κλαμπ φαίνεται πως δεν θα ανοίξουν, για αποφυγή συνωστισμού.

Οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια επίσης δεν θα επιτρέπονται.

Όσον αφορά τα ρεβεγιόν φαίνεται πως θα γίνει σύσταση, οι καλεσμένοι να μην υπερβαίνουν οι καλεσμένοι τους 9 με 10, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και διασπορά του ιού.

«Χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, γατί επικεντρωνόμαστε στη μάχη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στη δημόσια τηλεόραση, σημειώνοντας ότι είναι μη ρεαλιστικός στόχος η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Οι αρκούδες- τιμωροί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Βαλεντινιανού. Τις έπαιρνε μαζί στις εκστρατείες και έριχνε μέσα στο κλουβί τους αντιπάλους του. Τι απέγιναν

The post Πως θα κάνουμε Χριστούγεννα. Σκέψεις για μερική άρση των περιορισμών σε λιανεμπόριο και εστίαση πριν από τις γιορτές appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα