Νέα πτώση της θερμοκρασίας – Σε ποιες περιοχές έπεσε κάτω από το μηδέν. Που αναμένονται χιονοπτώσεις

Για σήμερα Σάββατο 21 Νοεμβρίου αναμένονται τοπικές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας και τοπικές χιονοπτώσεις σε ηπειρωτικά με μεγάλο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο έως 8.

Το πρωί της σημερινής ημέρας σημειώθηκε παγετός στα ορεινά της χώρας. Η θερμοκρασία έπεσε αρκετά κάτω από το μηδέν στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της βόρειας χώρας.

Πίνακας του meteo.gr για
τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν το πρωί της 21ης Νοεμβρίου 2020

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στο Ιόνιο, στις Σποράδες και στην Κρήτη.

Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε περιοχές των υπολοίπων ηπειρωτικών με μεγάλο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 12, στη Θεσσαλία από 4 έως 13, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 6 έως 13, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 8 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 16, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 18 (στη Ρόδο τοπικά έως 20), και στην Κρήτη από 12 έως 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και στο Βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί 4 έως 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ και στα δυτικά του νομού από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: H θεομηνία που «χτύπησε» την Αθήνα το 1961, δύο ημέρες μετά τις εκλογές «της βίας και της νοθείας». 43 νεκροί και χιλιάδες άστεγοι. Γιατί τους χαρακτήρισαν: Οι «άνθρωποι-σκουλήκια»

The post Νέα πτώση της θερμοκρασίας – Σε ποιες περιοχές έπεσε κάτω από το μηδέν. Που αναμένονται χιονοπτώσεις appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα