Κενά ασφάλειας στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex. Κίνδυνος για «αόρατη» είσοδο αγνώστων στις τηλεδιασκέψεις για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων

Ερευνητές εντόπισαν σοβαρές παραλείψεις στην ασφάλεια της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, Webex. Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται στην Ελλάδα για την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ZDNet, oι συγκεκριμένες παραλείψεις επιτρέπουν την είσοδο αγνώστων στις τηλεδιασκέψεις, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Η διαδικτυακή ιστοσελίδα που ασχολείται με ζητήματα ασφάλειας στον χώρο του διαδικτύου επισημαίνει πως η είσοδος «αοράτων» ή «χρηστών – φαντάσματα» (ghost users), όπως τους αναφέρει, ενέχει τον κίνδυνο για υποκλοπή

ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των χρηστών που παρακολουθούν επώνυμα τις τηλεδιασκέψεις.

Οι 3 βασικές «ευπάθειες» της πλατφόρμας:

1. Υπάρχει η δυνατότητα σε ghost users να συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις χωρίς να γίνονται αντιληπτοί και με πλήρη πρόσβαση σε εικόνα και ήχο.

2. Οι ghost users έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν στη τηλεδιάσκεψη ακόμα και μετά τη λήξη αυτής.

3. Εχουν τη δυνατότητα να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών όπως e-mail, πλήρη ονόματα και διευθύνσεις IP.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι εντόπισαν τις παραπάνω δυσλειτουργίες σε όλα τα γνωστά λογισμικά που χρησιμοποιούνται ευρέως από τη συντριπτική πλειονότητα των χρηστών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Νοεμβρίου χάκερ παραβίασαν τους λογαριασμούς μαθητών την ώρα της τηλεκπαίδευσης σε Ρόδο και Κάλυμνο και προέβαλαν πορνογραφικές σκηνές.

Στο βίντεο οι ερευνητές της IBM (International Business Machines Corporation) εξηγούν τα κενά ασφαλείας που εντόπισαν:

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Ο πρώτος σκληρός δίσκος ζύγιζε 1 τόνο και αποθήκευε 5ΜΒ. Η πρώτη τηλεόραση κόστιζε 7.000 $. Δείτε πώς ήταν τα πολλά από τα πρώτα επιτεύγματα της τεχνολογίας και πως εξελίχθηκαν

The post Κενά ασφάλειας στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex. Κίνδυνος για «αόρατη» είσοδο αγνώστων στις τηλεδιασκέψεις για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα