«Μην επιχειρήσετε να περάσετε παράνομα τα σύνορα». Πεδίο μάχης στον Έβρο με χιλιάδες μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα. Βίντεο με δακρυγόνα να εκσφενδονίζονται από την τουρκική πλευρά

Η ένταση παραμένει στον Έβρο καθώς χιλιάδες πρόσφυγες πιέζουν ώστε να περάσουν τα σύνορα, ενώ από την τουρκική πλευρά εκτοξεύτηκαν χημικά προς τους Έλληνες αστυνομικούς. Οι αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών επιστρατεύοντας ακόμα και μηνύματα σε κινητά. Το μήνυμα έχει στόχο την ενημέρωση των ανθρώπων που παρακινούμενοι από fake news κινούνται ή συγκεντρώνονται στα σύνορα. Συγκεκριμένα γράφει: Από το Ελληνικό κράτος: Η Ελλάδα
αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας των συνόρων της στο μέγιστο επίπεδο. Μην επιχειρήσετε να περάσετε παράνομα τα σύνορα.

Πετροπόλεμος, χημικά και τραυματίας αστυνομικός

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αποτροπής εισόδου παράνομων μεταναστών, άνδρας της Ελληνικής Αστυνομίας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμότειχου για τις πρώτες βοήθειες. Είναι καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Πηγές από την ελληνικά πλευρά αναφέρουν ότι οι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά και οι Τούρκοι ρίχνουν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις.

Σε ένα βίντεο που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, εικονίζονται δακρυγόνα να εκσφενδονίζονται από την τουρκική πλευρά προς τους έλληνες αστυνομικούς. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως τα χημικά εκτοξεύονται από την τουρκική στην ελληνική πλευρά με καθοδήγηση από drones.

Έβρος: Ενισχύεται ο ελληνικός στρατός

Με μεταγωγικά ενισχύονται στον Έβρο οι δυνάμεις του ελληνικού στρατού προκειμένου να μην επιτραπεί η είσοδος στους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στις Καστανιές.

Μάλιστα ακούγονται και μηνύματα που εκπέμπουν από μεγάφωνα τα διασκευασμένα οχήματα του στρατού για την αποτροπή. Στο φράχτη ακούγονται από κινητές ομάδες εκπομπής του στρατού μηνύματα προς τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος.
Τα μηνύματα είναι σε 6 γλώσσες: αραβικά, Παντζαμπί/Oυρντού (Πακιστάν), Φαρσι (Αφγανιστάν και Ιράν), Πάστου (Τμήμα Αφγανών) και Μπενγκαλί (Mπαγκλαντές).

«Νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της»

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο Μπάμπαρ Μπαλούτς, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο τόνισε εμμέσως πως είναι νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας να προστατέψει τα σύνορά της. «Οι χώρες έχουν ασφαλώς το νόμιμο δικαίωμα να ελέγχουν τα σύνορά τους και να διαχειρίζονται τις παράνομες μετακινήσεις, όμως θα πρέπει να δείχνουν αυτοσυγκράτηση στη χρήση υπερβολικής και δυσανάλογης βίας και να εφαρμόσουν ένα σύστημα που θα επιτρέπει να υποβάλλονται αιτήματα για παροχή ασύλου με συντεταγμένο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή βίντεο: Reader, iefimerida

The post «Μην επιχειρήσετε να περάσετε παράνομα τα σύνορα». Πεδίο μάχης στον Έβρο με χιλιάδες μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα. Βίντεο με δακρυγόνα να εκσφενδονίζονται από την τουρκική πλευρά appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα