Μπιλ Γκέιτς για κορωνοϊό: Η «πανδημία του αιώνα». Οι κυβερνήσεις πρέπει να επενδύσουν δισεκατομμύρια για την αντιμετώπισή του

Ο ιδρυτής της Microsoft και δισεκατομμυριούχος, Μπιλ Γκέιτς, ανέφερε πως ο κορωνοϊός Covid – 19, μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία του αιώνα, και πρότεινε πως τόσο οι κυβερνήσεις όσο και ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται να κάνει επένδυση δισεκατομμυρίων για να αντιμετωπίσουν τον νέο ιό. 

Σύμφωνα με το άρθρο που έγραψε ο Γκέιτς, με τίτλο «How to respond to COVID-19«, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ο Μπιλ Γκέιτς ανέφερε ορισμένες προτάσεις για το πώς πρέπει να προετοιμαστεί ο

κόσμος όχι μόνο για να σταματήσει τον κορωνοϊό, αλλά και για να αντιμετωπίσει μελλοντικούς κινδύνους από πανδημίες.

Μάλιστα χαρακτηρίζει τον Covid – 19 ως «πανδημία», παρά το γεγονός ότι ο ΠΟΥ έχει αποφύγει μέχρι τώρα να υιοθετήσει τον όρο αυτό.

Μερικές από τις προτάσεις του Μπιλ Γκέιτς για τον περιορισμό του ιού αναφέρουν:

Οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να παρέχουν εκπαιδευμένους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα στην Αφρική και τη Νότια Ασία για να παρακολουθήσουν την εξάπλωση και την παράδοση εμβολίων του ιού.Η δημιουργία μιας διεθνούς βάσης δεδομένων όπου οι χώρες μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες.Η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα ελέγχει τα μείγματα που έχουν ήδη δοκιμαστεί ως προς την ασφάλεια για χρήση σε εμβόλιο.Η δυνατότητα παρασκευής εμβολίων σε μόλις λίγες εβδομάδες μέσω κοινών δράσεων των κυβερνήσεων και ιδιωτών δωρητών.«Θεωρία συνωμοσίας» γύρω από τον Μπιλ Γκέιτς

Το 2017, ο Μπιλ Γκέιτς είχε προειδοποιήσει ότι μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια,  θα ενσκήψει μια πανδημία που θα σκοτώσει έως και 30 εκατ. ανθρώπους
Μέχρι τη στιγμή ο Μπιλ Γκέιτς δημοσίευσε το άρθρο, είχαν προσβληθεί πάνω 88 χιλιάδες άτομα, και πάνω από 2.800 είχαν καταλήξει.

20 διαφορετικά εμβόλια

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, νωρίτερα, ανακοίνωσε ότι πάνω από 20 διαφορετικά εμβόλια βρίσκοτνα στο στάδιο της ανάπτυξη και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα.

Ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου 2020, το Ίδρυμα «Bill and Melinda Gates» έχει ανακοινώσει ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να βρεθούν θεραπείες και εμβόλια κατά του κορωνοϊού.
Τα κεφάλαια αυτά θα κατευθυνθούν στην έρευνα για εμβόλια και θεραπείες, καθώς και ως βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες

The post Μπιλ Γκέιτς για κορωνοϊό: Η «πανδημία του αιώνα». Οι κυβερνήσεις πρέπει να επενδύσουν δισεκατομμύρια για την αντιμετώπισή του appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα