Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη προγραμματίστηκε το απόγευμα. Ραγδαίες εξελίξεις για το προσφυγικό

To Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για το μεταναστευτικό θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο ΚΥΣΕΑ θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και συζήτηση για την αναβάθμιση της προστασίας των συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κυβερνητικός

εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μετά το πέρας αυτής διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας» απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο κλείσιμο συνόρων.
«Η Ελλάδα άντεξε προστατεύοντας τα σύνορά μας και την Ευρώπη» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας. Συμπλήρωσε πως «απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι».

Διευκρίνισε, δε, ότι οι 66 που συνελήφθησαν αφού κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στο ελληνικό έδαφος «δεν έχουν σχέση με την Ιντλίμπ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετέφερε, επίσης, τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων που, όπως είπε, «δίνουν πραγματική μάχη».

Έβρος: Απωθήθηκαν 9.972 άτομα – Έγιναν 73 συλλήψεις

Συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας οι οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων και στο πλαίσιο αυτών έγιναν και 73 συλλήψεις.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Κυριακής αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια, σε όλο τον Έβρο, σε 9.972 άτομα.
Έγιναν 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με την Ιντλίμπ. ‘Έρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία. Ο στρατός καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες».

Ένταση και απωθήσεις

Γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης, πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση. Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως.
Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί από το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα. Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων «αποτράπηκε η είσοδος στο ελληνικό έδαφος», προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.
Επιπλέον συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές: «Χθες, κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν».
Στον Έβρο βρίσκονται από το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

The post Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη προγραμματίστηκε το απόγευμα. Ραγδαίες εξελίξεις για το προσφυγικό appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα