Κορωνοϊός. Σε καραντίνα για 14 ημέρες οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, πέντε με πυρετό και βήχα. Σε «πολύ υψηλό» αναβάθμισε το επίπεδο του συναγερμού για τον ιό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Σε εργαστηριακές εξετάσεις θα υποβληθούν πέντε από τους μαθητές του Κολεγίου Ψυχικού, που επέστρεψαν χθες το βράδυ από την Αγγλία, καθώς παρουσιάζουν έντονο βήχα και πυρετό.

Λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ έφτασαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος με ειδικά ναυλωμένη πτήση τσάρτερ από το Λονδίνο οι περίπου 100 μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών. Τα παιδιά θα μείνουν σε απομόνωση στα σπίτια τους για 14 ημέρες.

Οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού, στο
οποίο φοιτεί και η κόρη της 40χρονης τραπεζικής υπαλλήλου που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο, όταν η μητέρα της μαθήτριας, που νοσηλεύεται στο «Αττικόν», εντοπίστηκε με τον COVID-19.

Τα πέντε παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα, αποφασίστηκε να μεταβούν στα σπίτια τους και σήμερα το πρωί με ευθύνη των γονιών τους, να μεταβούν σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς – «Αττικόν» ή «Σωτηρία» -, προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, ή αν πρόκειται για κάτι άλλο.

Αμέσως μετά από την αποβίβασή των 98 παιδιών από το αεροσκάφος, σχηματίστηκαν δύο ομάδες, τα οποία εξετάστηκαν όλα με θερμόμετρο ενώ τους έγιναν και ερωτήσεις από το ιατρικό προσωπικό.

Για τα πέντε παιδιά που παρουσιάζουν βήχα και πυρετό κλήθηκαν στο αεροδρόμιο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς εκκρεμούσε η απόφαση αν θα μεταφέρονταν σε νοσοκομείο ή στα σπίτια τους.
Τελικά, τα ασθενοφόρα δεν χρειάστηκαν, αφού αποφασίστηκε τα παιδιά να μεταβούν στις οικείες τους.

Στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής. Υπενθυμίζεται ότι 100 μαθητές είχαν πάει εκδρομή στο Λονδίνο, για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο.

Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού

Στην Αττική κλείνουν οκτώ σχολεία για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας κλειστά παραμένουν σήμερα τα εξής σχολεία:

4ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

1ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορωνοϊό.

Αύξηση ζήτησης και αισχροκέρδεια σε απολυμαντικά

Μετά την ανφορά για 4 επιβαιβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, «φτερά» έχουν τα προϊόντα «Dettol».
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της RB Ελλάδος, Νίκο Τσακαλάκη «τις τελευταίες ημέρες, αναλόγως το προϊόν, παρατηρούμε μια αύξηση στην ζήτηση από 300% έως 400% και είναι λογικό, όσο και να είχαμε φροντίσει να έχουμε αποθέματα, να παρατηρούνται ελλείψεις σε κάποια από τα προϊόντα μας«.

Ηλεκτρονικά φαρμακεία ανέβασαν κατακόρυφα την τιμή του προϊόντος. Όπως φαίνεται και από την εξέλιξη της τιμής της πολυσυσκευασίας με τα υγρά μαντηλάκια, που καταγράφεται από το skroutz, ενώ πριν από λίγους μήνες η φθηνότερη τιμή ήταν στα 2 ευρώ, εδώ και λίγες ημέρες έχει υπερδιπλασιαστεί, στα επίπεδα των 5 ευρώ η οποία μαζί με τα μεταφορικά και την αντικαταβολή διαμορφώνεται στα 8 ευρώ.

Σε «πολύ υψηλό» αναβαθμίστηκε το παγκόσμιο επίπεδο συναγερμού για τον κορωνοϊό

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναβάθμισε το επίπεδο συναγερμού για τον κορωνοϊό σε «πολύ υψηλό» από «υψηλό», μετά την αύξηση των κρουσμάτων σε διεθνές επίπεδο.

Ο πρόεδρος του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, ανέφερε ότι η διαρκής αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και του αριθμού των χωρών που έχουν επηρεαστεί είναι «πολύ ανησυχητική».

«Γι’ αυτό λέμε ότι ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός. Αυξήσαμε το επίπεδο συναγερμού σε «πολύ υψηλό» από «υψηλό»» τόνισε.

Στην Κίνα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν 329 το τελευταίο 24ωρο και είναι ο μικρότερος εδώ και ένα μήνα. Εκεί τα κρούσματα είναι συνολικά 78.000 και 2.800 οι θάνατοι.
Παρά την κάμψη της επιδημίας στην Κίνα, στον υπόλοιπο κόσμο τα κρούσματα αυξάνουν καθημερινά.

Γκουτέρες: Το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε σήμερα ότι η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού μπορεί να περιοριστεί αλλά το περιθώριο για τον περιορισμό της επιδημίας στενεύει.
«Δεν είναι ώρα για πανικό. Είναι ώρα για να προετοιμαστούμε. Να προετοιμαστούμε πλήρως», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.
«Τώρα είναι η ώρα που όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουν τη νόσο», δήλωσε.
«Ξέρουμε ότι ο περιορισμός μπορεί να γίνει, αλλά το παράθυρο ευκαιρίας αρχίζει να κλείνει», συμπλήρωσε.

Ο κοροναϊός «χτυπάει» τις αεροπορικές εταιρείες

Καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις της έκρηξης του κορωνοϊού εξαπλώνονται  σε ολόκληρο τον κόσμο, οι αεροπορικές εταιρείες συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που έχουν δεχθεί το πιο σοβαρό πλήγμα.
Ήδη το ξέσπασμα οδηγεί σε απότομες μειώσεις της ζήτησης αεροπορικών ταξιδιών στις ΗΠΑ, με μεγάλες εταιρείες όπως την Amazon να ζητούν από τους εργαζόμενους τους να «παγώσουν» όλων των ταξιδιών που δεν είναι απαραίτητα.
Το αποτέλεσμα είναι σαφές στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media και δείχνουν κενά καθίσματα αεροπλάνου και άδειες τερματικές συσκευές.

Στην Κίνα, ο αντίκτυπος ήταν ακόμη πιο σοβαρός, με τα αεροπορικά ταξίδια να πέφτουν κατά 80% στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της χώρας και τις μαζικές ακυρώσεις τόσο των εγχώριων όσο και των διεθνών πτήσεων.
Η μείωση της παγκόσμιας αεροπορικής κίνησης, μετρούμενη με το πόσα αεροσκάφη παραμένουν προσγειωμένα, είναι τώρα μεγαλύτερη από ό, τι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, όπως αναφέρουν οι βιομηχανικοί αναλυτές.

The post Κορωνοϊός. Σε καραντίνα για 14 ημέρες οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, πέντε με πυρετό και βήχα. Σε «πολύ υψηλό» αναβάθμισε το επίπεδο του συναγερμού για τον ιό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Κολλεγίου Αθηνών, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,koronoios, kollegiou athinon, pagkosmios organismos ygeias