Κορωνοϊός: Έκαναν παρέλαση στα Γιαννιτσά αψηφώντας τα μέτρα. Αθώος ο Μητροπολίτης Κέρκυρας που καλούσε τους πιστούς να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις

Παρέλαση εν μέσω πανδημίας και παρά την απαγόρευση τέτοιου είδους  εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά. Η παρέλαση διοργανώθηκε από πολίτες και μέλη Συλλόγων στον πεζόδρομο της πόλης, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.

Πηγή βίντεο : ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και με ηχητική συνοδεία εμβατηρίων, αρκετοί ήταν αυτοί που αψήφισαν τις ανακοινώσεις της πολιτείας για ακύρωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων και παρελάσεων.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, πρόκειται για ένα μεμονωμένο και αυθόρμητο περιστατικό, χωρίς τη συμμετοχή

επισήμων.

Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας, τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριο, που δικαζόταν, για δύο υποθέσεις. Ειδικότερα, δικαζόταν για την τέλεση θείας λειτουργίας την Κυριακή των Βαΐων με υπεράριθμους πιστούς και τοποθετήσεις του, σε κήρυγμα της 25ης Μαρτίου.

Πηγή φωτογραφίας: wikicommons

«Σήμερα η δικαιοσύνη ιερούργησε. Όπως ακριβώς είπα και στην απολογία μου, ότι όταν λειτουργώ δεν μπορώ να έχω το νου μου πουθενά αλλού παρά μόνο στον Θεό τον οποίο λειτουργώ. Τους είπα ότι και το ίδιο διακόνημα κάνετε και εσείς. Διότι η δικαιοσύνη δεν είναι ανθρώπινο αγαθό αλλά θείο. Θέλω να πιστεύω πως πάνω από τους ανθρώπινους νόμους, λειτουργούν οι νόμοι του Θεού. Και νομίζω πως σήμερα αυτό πρυτάνευσε. Λειτούργησε ο νόμος του Θεού. Θεωρώ αυτή τη δικαίωση στο ταπεινό μου πρόσωπο και ως προς τις δύο κατηγορίες, ότι δικαιώθηκε η εκκλησία, δικαιώθηκε η Κέρκυρα, δικαιώθηκαν οι προσδοκίες όλου του κερκυραϊκού λαού» δήλωσε μεταξύ άλλων, κ. Νεκτάριος, που ευχαρίστησε ιδιαίτερα, όλους τους πιστούς και τον ιερατικό κλήρο, που έδειξαν την ένθερμη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό του.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, βρέθηκαν σήμερα με την κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) -καθώς είχαν παραστεί στη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και στη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος- ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, Δημήτρης Μεταλληνός και ο υπάλληλος, τελετάρχης του δήμου, Φώτης Σκούρτης, που κρίθηκαν ένοχοι.

Τους επιβλήθηκε τετράμηνη ποινή φυλάκισης, με αναστολή, ενώ η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, που αντιμετωπίζει την ίδια κατηγορία, λόγω της ιδιότητας της ως νομικός, θα οδηγηθεί στο Εφετείο.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: youtube

Διαβάστε ακόμα: Έκρηξη σε αγωγό αερίου στο Λονδίνο: Το κτίριο κατέρρευσε, φόβοι για θύματα

The post Κορωνοϊός: Έκαναν παρέλαση στα Γιαννιτσά αψηφώντας τα μέτρα. Αθώος ο Μητροπολίτης Κέρκυρας που καλούσε τους πιστούς να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Έκαναν, Γιαννιτσά, Αθώος, Μητροπολίτης Κέρκυρας,koronoios, ekanan, giannitsa, athoos, mitropolitis kerkyras