Το ρωσικό ΥΠΕΞ θύμισε στην Τουρκία τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου και τη βύθιση του Οθωμανικού Στόλου. Νέο μήνυμα για το δικαίωμα της Ελλάδας στα 12 ν.μ

Νέο μήνυμα από τη Μόσχα στην Αθήνα μετά την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας για το δικαίωμα της Ελλάδας στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. 

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανήρτησε χθες, με την ευκαιρία της 193ης επετείου της Ναυμαχίας στο Ναυαρίνου, ένα βίντεο για όσα συνέβησαν στις 20 Οκτωβρίοιυ του 1827.

193 years ago, the combined squadron of Russia, Great Britain

and France defeated the Turkish-Egyptian fleet in the Bay of Navarino. The triumph of the allied fleet became one of the prerequisites for Greece’s independence.

https://t.co/Z2yhD6ltE3 pic.twitter.com/ruBDflldwB

— MFA Russia (@mfa_russia) October 20, 2020

Στην ανάρτηση το ρωσικό ΥΠΕΞ γράφει: «Πριν από 193 χρόνια, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο. Η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στο Ναυαρίνο άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας».

Διαβάστε επίσης: Το επεισόδιο που οδήγησε στην ελευθερία των Ελλήνων. Πώς ξεκίνησε η ναυμαχία του Ναυαρίνου και συνετρίβη ο Ιμπραήμ. Ο ρόλος του Κόδριγκτον. Δείτε τα μαυσωλεία (drone) …

Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών.
1/2 pic.twitter.com/QwNdN0ZStG

— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) October 15, 2020

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στην Ελλάδα φτάνει τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε μια χρονική συγκυρία που μόνο τυχαία δεν είναι και στην οποία κατά πληροφορίες ενδέχεται να ανακοινωθεί η πρώτη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα μετά το 2016.

The post Το ρωσικό ΥΠΕΞ θύμισε στην Τουρκία τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου και τη βύθιση του Οθωμανικού Στόλου. Νέο μήνυμα για το δικαίωμα της Ελλάδας στα 12 ν.μ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα