Ίδρυμα Θεοχαράκη: Άκου Ένας πίνακας τραγουδάει

18:21 21/10/2020 - Πηγή: Youfly

Ίδρυμα Θεοχαράκη Προγράμματα για παιδιά –  Άκου! Ένας πίνακας τραγουδάει. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων που γίνονται για τα παιδιά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, θα υπάρξει ένα βιωματικό εργαστήρι. Εκεί η μουσικοκινητική και τα εικαστικά συναντιούνται. Έτσι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα και να δημιουργήσουν.

Ίδρυμα Θεοχαράκη Προγράμματα για παιδιά: Άκου! Ένας πίνακας τραγουδάει

Για παιδιά 5-7 ετών

Εικαστικές Τέχνες και Μουσική

Οι ζωγραφικοί πίνακες ζωντανεύουν και μας αποκαλύπτουν μυστικά σε ένα βιωματικό εργαστήρι,

όπου η μουσικοκινητική και τα εικαστικά συναντιούνται και εμπλέκονται με έναν δημιουργικό και παιγνιώδη τρόπο. Αναπάντεχες συμπτώσεις μας οδηγούν σε ένα διαφορετικό ταξίδι στο μαγικό κόσμο της καλλιτεχνικής έκφρασης. Εικόνες, που εξιστορούν, και ιστορίες που τραγουδιούνται, σε ένα περιβάλλον δημιουργικής ελευθερίας, με στόχο να ενισχύεται η αγάπη των παιδιών για την καλλιτεχνική δημιουργία και να ανακαλύπτουν τον δικό τους προσωπικό εκφραστικό τρόπο. Με τον μουσικό, μουσικοπαιδαγωγό Γιάννη Ψαριώτη και την  εικαστικό, αρχ. εσωτερικών χώρων και σχεδιάστρια αντικειμένων Ιωάννα Μπουλούγαρη.

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Θέματα17, 24 Οκτωβρίου 2020 Σπύρος Παπαλουκάς14, 21 Νοεμβρίου 2020 Βασίλης Θεοχαράκης13, 20 Φεβρουαρίου 2021 Ανρί Ρουσσώ17, 24 Απριλίου 2021 Βαν Γκογκ

Ημέρες και ώρες

Σάββατο, 16:30-17:30

Κόστος συμμετοχής ανά ενότητα: 25€

Διαβάστε επίσης για την παράσταση Ένα σπίτι από γυαλί βασισμένη στον Γυάλινο Κόσμο του Τένεσσι Ουίλιαμς που παίζεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Το Ίδρυμα

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη ιδρύθηκε το 2004, ως κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ο οργανισμός του επικυρώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα.

Το Μέγαρο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2007.

Το Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη έχει στο κέντρο των ενδιαφερόντων του τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με κύριο άξονα την εμφάνιση και εξέλιξη του μοντέρνου στον 20ό και 21ο αιώνα.

Οι στόχοι του Ιδρύματος είναι να ενθαρρύνει το κοινό να αναπτύξει έναν πλατύ και διεπιστημονικό διάλογο με τις εικαστικές τέχνες και την μουσική, να προβάλει το έργο Ελλήνων δημιουργών στο εξωτερικό, να χρησιμοποιήσει σύγχρονα μέσα για την διάδοση του περιεχομένου των δραστηριοτήτων του και να αναπτύξει δίκτυα συνεργασίας, συμπράξεις και ανταλλαγές.

Το Ίδρυμα επιδιώκει την επίτευξη των στόχων του με την διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων, συναυλιών, διαλέξεων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Ίδρυμα θέλει να φέρει κοντά του όλη την οικογένεια σε μέθεξη πνεύματος και τεχνών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους νέους επισκέπτες με στόχο την εκπαίδευση τους σε θέματα εικαστικών τεχνών και μουσικής, την καλλιέργεια αισθητικής παιδείας και την εξοικείωση με μουσειακούς χώρους.

The post Ίδρυμα Θεοχαράκη: Άκου Ένας πίνακας τραγουδάει appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα