Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος «χτύπησε» τη Νάξο – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Με ένα σπάνιο θέαμα ήρθαν σε επαφή το μεσημέρι της Τετάρτης όσοι βρέθηκαν κοντά στο λιμάνι της Νάξου, καθώς λόγω των έντονων καιρικών στην ευρύτερη περιοχή, σχηματίστηκε υδροστρόβιλος.

Φωτογραφία: Facebook Ada MavrouΞεκίνησε από την Τήνο και τη Μύκονο, έφτασε έως τη Νάξο χαρίζοντας μοναδικά φωτογραφικά καρέ. Ακολουθήστε και στο instagram
τη Μηχανή του Χρόνου για να δείτε τις φωτογραφίες

Νωρίτερα, υδροστρόβιλοι είχαν καταγραφεί και σε παραλίες της Ρόδου, όπως στ’ Αφάντου. H εμφάνιση υδροστροβίλων είναι φαινόμενο αναμενόμενο για τους επιστήμονες, και το οποίο θα εμφανιστεί στη νότια Ελλάδα, στην Κρήτη αλλά και στα Δωδεκάνησα με την τωρινή κακοκαιρία που πλήττει τις περιοχές αυτές.

Πηγή βίντεο: naxospress.gr

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Πηγή φωτογραφίας/Πληροφορίες : naxostimes.gr

Οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη.

Διαβάστε ακόμα: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με επίκεντρο την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Έρχεται επιδείνωση με καταιγίδες και χαλάζι (χαρτης)

The post Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος «χτύπησε» τη Νάξο – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εντυπωσιακός, Νάξο – Δείτε,entyposiakos, naxo – deite