Καταναλώνει υδατάνθρακες και μεθάει! Άνδρας παράγει αλκοόλ οργανικά λόγω σπάνιας πάθησης. Τι ακριβώς είναι το σύνδρομο εντερικής ζύμωσης

Ένας 46χρονος Αμερικανός ορκιζόταν σε αστυνομικούς, που τον σταμάτησαν για αλκοτέστ, καθώς και στους γιατρούς, ότι δεν είχε πιει σταγόνα αλκοόλ.

Τα αποτελέσματα, όμως, έλεγαν άλλα: Το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα του ήταν 0,2%, περίπου 2 φορές πάνω από το κανονικό. Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, ο 46χρονςο θα έπρεπε να είχε καταναλώσει 10 ποτά, όμως ο ίδιος οριζόταν ότι δεν είχε πιει καθόλου. Ερευνητές από το ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Ρίτσμοντ στη Νέα Υόρκη απέδειξαν ότι έλεγε την αλήθεια. Ο 46χρονος πάσχει από

ένα σχετικά σπάνιο σύνδρομο, λόγω του οποίου ο οργανισμός του παράγει αλκοόλ από μόνο του.

Στους πάσχοντες από το σύνδρομο εντερικής ζύμωσης (auto-brewery syndrome), τα βακτήρια στο πεπτικό σύστημα προκαλούν ζύμωση των υδατανθράκων, παράγοντας αλκοόλ! Μπορεί να προκληθεί ακόμα και κατά την πέψη, μετά το φαγητό. Τα ευρήματα της επιστημονικής ομάδας παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό περιοδικό BMJ Οpen Gastroenterology.

Άλλη περίπτωση αποτελεί και Αμερικανός από το Κολόμπους του Οχάιο που έκανε αρχικά τη γυναίκα του να πιστεύει ότι πίνει κρυφά! Πριν προκύψει η επίσημη διάγνωση για το σύνδρομο, τόσο η γυναίκα του Νικ όσο και ο ίδιος αδυνατούσαν να εξηγήσουν τι του συμβαίνει.

«Όταν με κατηγόρησε για πρώτη φορά ότι είμαι μεθυσμένος, χωρίς όμως εγώ να έχω πιεί αλκοόλ, πίστεψα ότι είναι τρελή», δηλώνει ο Νικ στην Daily Mirror. Φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού σκέφτηκαν ότι πιθανώς ο Νικ απομονώνεται και πίνει κρυφά, καθώς μόνο αυτήν την λογική εξήγηση μπορούσαν να δώσουν για την κατάστασή του.

Ο Νικ εξηγεί πως μερικές φορές τα συμπτώματα εμφανίζονται σε διάστημα αρκετών ημερών, άλλοτε όμως η επίδραση των υδατανθράκων είναι σχεδόν άμεση. «Ήταν πολύ παράξενο, έτρωγα υδατάνθρακες και ξαφνικά γινόμουν ανόητος και χυδαίος. Κάθε μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο ξυπνούσα και έκανα εμετό», αναφέρει ο 35χρονος στο BBC.

Αναζητώντας απεγνωσμένα μια απάντηση, η σύζυγος του Νικ, Κάρεν, αποφάσισε να τον βιντεοσκοπήσει. Όταν είδε το βίντεο, ο Νικ τρομοκρατήθηκε. «Βλέπαμε τηλεόραση και μετά από κάποια ώρα άρχιζε να δείχνει μπερδεμένος και δεν μπορούσε να μιλήσει κανονικά», δηλώνει η Κάρεν στο ABC News. «Άρχισα να ψάχνω όλο το σπίτι για κρυμμένα μπουκάλια αλκοόλ. Το χειρότερο ήταν ότι τον αμφισβήτησα.» Μάλιστα, η Κάρεν αναφέρει πως η ανάσα του Νικ είχε τη χαρακτηριστική μυρωδιά του αλκοόλ.

Αρχικά, και οι ίδιοι οι γιατροί πίστευαν πως ο Νικ είναι αλκοολικός, τελικά όμως αποδείχθηκε ότι ήταν «αθώος». Οι εξετάσεις έδειξαν ότι στο στομάχι του υπάρχει υπερβολική ανάπτυξη μυκήτων που μετατρέπουν κάθε είδος υδατάνθρακα σε αλκοόλ.

Η Νικ πρέπει να παίρνει ειδικά φάρμακα για να αντιμετωπίσει την αλλόκοτη διαταραχή και ακολουθεί μια διατροφή με λίγους υδατάνθρακες για να αποφύγει το καθημερινό… μεθύσι.

The post Καταναλώνει υδατάνθρακες και μεθάει! Άνδρας παράγει αλκοόλ οργανικά λόγω σπάνιας πάθησης. Τι ακριβώς είναι το σύνδρομο εντερικής ζύμωσης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα