Δίδυμα αδέλφια πέθαναν από πανδημία με διαφορά 100 χρόνων – Ο ένας από τον νέο κορονοϊό και ο άλλος από την ισπανική γρίπη το 1919. Τι έλεγε τις τελευταίες μέρες

Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πέθανε στα 100 από κορονοϊό. Το 1919, ο αδερφός του πέθανε από την ισπανική γρίπη.

Ο Φίλιπ Κάν ήταν ο γηραιότερος βετεράνος εν ζωή στην κομητεία Νασάου της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο εγγονός του, Ουόρεν Ζάισμαν και ανέφερε πως ο παππού του φοβόταν μην εμφανιστεί άλλη πανδημία στη διάρκεια της ζωής του.
«Ήταν κάτι που ανέφερε αρκετά συχνά», ανέφερε στο «CNN» ο Ζάισμαν και πρόσθεσε «Μου έλεγε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. 100 χρόνια δεν είναι μεγάλο διάστημα».

Ο Φίλιπ και ο δίδυμος αδερφός του, Σαμουήλ,

γεννήθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου 1919. Ο αδερφός του όμως δεν τα κατάφερε και πέθανε μετά από μερικές εβδομάδες. Ήταν ένα από τα εκατομμύρια θύματα της πανδημίας της γρίπης του 1918.
Γνωστή και ως ισπανική γρίπη, τον 20ο αιώνα εκτιμάται ότι προκάλεσε πάνω από 50 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως και περίπου 675.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο Ουόρεν Ζάισμαν ανέφερε πως ο παππούς του υπηρέτησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως λοχία στην Πολεμική Αεροπορία της Αμερικής.
Εργάστηκε ως πιλότος και μηχανικός ενώ για τις υπηρεσίες του στον πόλεμο, παρασημοφορήθηκε με δύο «Bronze Battle Stars».

Μετά τον πόλεμο ο Φίλιπ Καν επέστρεψε στο Λονγκ Άιλαντ, όπου εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος στην κατασκευή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.
Ακολουθούσε μέχρι τα βαθιά γεράματα έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ενώ καθημερινά έκανε μεγάλους περιπάτους.

Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πέθανε στα 100 από κορονοϊό. Το 1919, ο αδερφός του πέθανε από την ισπανική γρίπη.

Φαίνεται πως η πανδημία του κορονοϊού θορύβησε τον Φίλιπ Καν, που παρακολουθούσε τακτικά όλα τα νέα για τον ιό.
Λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του, ο εγγονός του, παρατήρησε ορισμένα συμπτώματα που σχετίζονται με τον Covid-19.
Ο Φίλιπ Καν είχε ξηρό βήχα και έκανε το τεστ για τον κορονοϊό. Τα αποτελέσματα βγήκαν, αφού ο Καν είχε πεθάνει στις 17 Απριλίου.

«Μιλούσε πολύ για τον αδερφό του τις τελευταίες ημέρες.Είχε σίγουρα ένα κενό στην καρδιά του, που ποτέ δεν μπορούσε να συναντήσει το δίδυμο αδερφό του και που αυτός πέθανε λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή τους», ανέφερε ο Ζάισμαν.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Πανεπιστημίου της Αμερικής, Johns Hopkins, ο κορονοϊός έχει μολύνει πανω από 2,8 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και έχει προκαλέσει τουλάχιστον 197.000 θανάτους.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, με 905.000 κρούσματα και σχεδόν 52.000 θανάτους.

Πηγή: CCN, DailySabah

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η ισπανική γρίπη του 1918 που μόλυνε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού και εξόντωσε πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους 

The post Δίδυμα αδέλφια πέθαναν από πανδημία με διαφορά 100 χρόνων – Ο ένας από τον νέο κορονοϊό και ο άλλος από την ισπανική γρίπη το 1919. Τι έλεγε τις τελευταίες μέρες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίδυμα, 100, 1919,didyma, 100, 1919