Τα «μαζεύει» ο Τραμπ για τις ενδοφλέβιες ενέσεις απολυμαντικών. Έκκληση από τις εταιρείες να μην καταπίνουν τα απολυμαντικά

Έκκληση να μην εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα απευθύνουν εταιρείες απολυμαντικών μετά τις δηλώσεις Τραμπ ότι ερευνητές πρέπει «να κάνουν ενέσεις με απολυμαντικά στα σώματα των ασθενών με κορονοϊό». «Σαρκαστική» δήλωσε την πρόταση ο Τραμπ

Η Reckitt Benckiser, κατασκευάστρια των προϊόντων Lysol and Dettol, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι τα απολυμαντικά δεν «χορηγούνται» στους ανθρώπους.
«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού)», ανακοίνωσε

η εταιρεία.

Hi, Hospice Doc here.

Do NOT inject or consume ANY disinfectants in an attempt to kill COVID19. https://t.co/GrgMDs2K6R

— Nicholas A. Christakis (@NAChristakis) April 24, 2020

Τα «γύρισε» ο Τραμπ μετά την κατακραυγή

Μετά το σάλο που προκάλεσαν στην επιστημονική κοινότητα οι δηλώσεις του για την πιθανότητα χρήσης απολυμαντικών εντός του σώματος των ασθενών ως θεραπεία για τον κορονοϊό, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η πρόταση αυτή ήταν «σαρκαστική».

«Έθεσα μια ερώτηση με σαρκαστικό τρόπο προς τους δημοσιογράφους», ανέφερε ο Τραμπ και πρόσθεσε ότι δεν ενθαρρύνει τον κόσμο να καταναλώσει απολυμαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε σειρά αντιδράσεων με την «πρόταση» τα απολυμαντικά να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία για τον κορονοϊό.
Η απίστευτη ιδέα του Τραμπ διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών στο Λευκό Οίκο και φυσικά ακολούθησε πλήθος αντιδράσεων από την ιατρική κοινότητα.
Σύμφωνα με τον Guardian, ο κ. Τραμπ αρχικά συζήτησε για την νέα έρευνα που αναφέρει ότι ήλιος και ζέστη εξαφανίζουν τον ιό και πρόσθεσε «βλέπω ότι τα απολυμαντικά τον βγάζουν νοκ – άουτ, υπάρχει ένας τρόπος να κάνουμε ενέσεις με αντισηπτικά να τον καθαρίσουμε εσωτερικά; Βλέπετε πως μπαίνει στους πνεύμονες και τι ζημιά κάνει, θα είχε ενδιαφέρον να τσεκάρουμε (σσ ενέσεις με απολυμαντικά)».

The post Τα «μαζεύει» ο Τραμπ για τις ενδοφλέβιες ενέσεις απολυμαντικών. Έκκληση από τις εταιρείες να μην καταπίνουν τα απολυμαντικά appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραμπ, Έκκληση,trab, ekklisi