Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελίας για την κλινική «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» και αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε βαθμό κακουργήματος, μετά τους 3 θανάτους από κορονοϊό

Αντικείμενό της έρευνας που έχει μάλιστα και κατεπείγοντα χαρακτήρα είναι η αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών εκ μέρους των υπευθύνων της κλινικής και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματοςΣτην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, μετά και τους θανάτους τριών ασθενών από κορoνοϊό, επικεντρώνεται σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον, η έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στο πλαίσιο της έρευνας
που διέταξε χθες ο προϊστάμενός της κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης ζήτησε από την εν λόγω κλινική να της προσκομίσει τους φακέλους όλων των ασθενών της.

Την έρευνα διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος. Αντικείμενό της έρευνας που έχει μάλιστα και κατεπείγοντα χαρακτήρα είναι η αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών εκ μέρους των υπευθύνων της κλινικής και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Να σημειωθεί, ότι  στην παράγραφο 3 του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αφορά σε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση ασθενειών, προβλέπονται τα εξής: «Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη».

Ο εισαγγελέας, αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία που του προσκομιστούν, θα προχωρήσει στην κλήτευση μαρτύρων, πριν καταλήξει για το αν πρέπει να αποδοθούν ή όχι ποινικές ευθύνες στους υπευθύνους της κλινικής.Αυτοψία και κατασχέσεις στην κλινική στο Περιστέρι

Η εισαγγελική παρέμβαση που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ από τον ίδιο τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελο Ιωαννίδη, πέραν του ότι είναι κατεπείγουσα αφορά και σε βαριά αδικήματα – επισύρουν ποινές ως και ισόβια- αν αποδειχθεί ότι δεν τηρήθηκαν οι υγειονομικοί κανόνες και δεν προστατεύθηκε η ζωή των ασθενών.

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά από ανώνυμη καταγγελία για απόκρυψη κρουσμάτων σε κλινική του Πειραιά

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, προκάλεσε ανώνυμη καταγγελία, ότι αποκρύπτονται κρούσματα κορωνοϊού από κλινική της περιοχής.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι κατ’ αρχήν να αποδειχθεί η βασιμότητα της καταγγελίας και εφόσον αυτή είναι αληθής, να διερευνηθεί εάν και για ποια πρόσωπα προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

The post Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελίας για την κλινική «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» και αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε βαθμό κακουργήματος, μετά τους 3 θανάτους από κορονοϊό appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατεπείγουσα, Εισαγγελίας, ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ,katepeigousa, eisangelias, taxiarchai