Ανοιχτή επιστολή για τους ΕΜΘ που αρνούνται να γίνουν …ΕΜΔ (Εθελοντές Μακράς Διαρκείας)

Ανοιχτή Επιστολή

του Ανθυπασπιστή (ΕΑΑΔ) Αριστείδη Κασιδόπουλου

Αντιπροέδρου του 

Πανελληνίου Σωματείου Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.)

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρωθυπουργό

Κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

30 Σεπτεμβρίου 2022

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.

Δεν έχουν παρέλθει παρά μόνο μερικές εβδομάδες από την 10η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, όπου, από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ανακοινώσατε δέσμη μέτρων, μεταξύ των άλλων και για

τους στρατιωτικούς. 

Αφού όλοι τότε διαπιστώσαμε ότι οι «παροχές» τις οποίες εξαγγείλατε αφορούσαν την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων νόμων από το 2019, προχωρήσατε και σε μια προσβλητική ονοματοδοσία  των συναδέλφων μας προελεύσεως εξ Οπλιτών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΟΠΥ) [μετέπειτα Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ)], τους οποίους αποκαλέσατε Εθελοντές Μακράς ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Ακολούθησε πληθώρα αρθογραφίας αλλά και προσωπική μου συνέντευξη στην οποία επισημάνθηκε το λάθος, ενώ ταυτόχρονα επικοινώνησα την απογοήτευση αλλά και ντροπή που αισθάνθηκε το σύνολο των συναδέλφων της ανωτέρω προελεύσεως, με  την οποία τυγχάνω να εισήλθα και εγώ στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά τότε και προσπαθώντας να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις, θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα «τυχαίο» λάθος, οι ΕΠΥ δεν είναι γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτια, γάλατα), ώστε να έχουν μικρή ή μεγάλη διάρκεια.  

Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη όταν στον χαιρετισμό που απευθύνατε στην τελετή ονοματοδοσίας του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ» αναφερθήκατε και πάλι στους Εθελοντές Μακράς ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.  Η απογοήτευση και η ντροπή πλέον έγιναν οργή. Το λάθος μόνο τυχαίο δεν ήταν. Κανένας δεν σας ενημέρωσε για το αρχικό φραστικό λάθος; Να υποθέσουμε ότι αυτό είναι δείγμα απαξίωσης προς τον θεσμό μας;

κε Πρόεδρε. 

Να σας θυμίσουμε ότι οι ΕΠΥ είναι η ραχοκοκαλιά των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι αυτοί στους οποίους στηρίχθηκαν οι ΕΔ τα τελευταία 30-40 χρόνια. Είναι εκείνοι που υποδέχθηκαν στις Μονάδες και τα Πλοία τους νεαρούς αποφοίτους των παραγωγικών σχολών και τους εκπαίδευσαν στην πράξη ώστε σήμερα να είναι ετοιμοπόλεμοι. 

Είναι πολίτες αυτής της Χώρας με όνειρα και φιλοδοξίες, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους. Το ελάχιστο που τους οφείλεται είναι σεβασμός.  Έχουμε και μνήμη και κριτική σκέψη και όταν έλθει η στιγμή, όπως προστάζει το Σύνταγμα της Χώρας, θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα. Είμαστε χιλιάδες, μην σας παρασύρουν οι διαβεβαιώσεις κάποιων. 

Αναφέρατε χαρακτηριστικά χθες ότι «διευθετήθηκε η εξέλιξη των εθελοντών μακράς διάρκειας αλλά και των οπλιτών βραχείας ανακατάταξης». 

Τίποτε απολύτως δεν διευθετήθηκε. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 όλοι οι Αξιωματικοί προελεύσεως ΟΠΥ-ΕΠΥ μισθοδοτήθηκαν για άλλον ένα μήνα ως Ανθυπασπιστές, όπως συμβαίνει τα τελευταία 3,5 χρόνια αφού η Κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία από την ημέρα ανάληψης της εξουσίας.  Όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει ΧΤΕΣ. 

Πλέον δεν πιστεύουμε τίποτε, ο εμπαιγμός συνεχίζεται. 

The post Ανοιχτή επιστολή για τους ΕΜΘ που αρνούνται να γίνουν …ΕΜΔ (Εθελοντές Μακράς Διαρκείας) appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανοιχτή, ΕΜΘ, …ΕΜΔ Εθελοντές Μακράς Διαρκείας,anoichti, emth, …emd ethelontes makras diarkeias