Cilbir, τούρκικα αυγά ποσέ με γιαουρτόσκορδο

Τα τούρκικα αυγά cilbir είναι μια συνταγή με τέλεια ποσαρισμένα αυγά πάνω σε ένα κρεμώδες στρώμα γιαουρτιού με σκόρδο, περιχυμένα με αρωματικό και πικάντικο λάδι ή λιωμένο βούτυρο.

Ένα απλό και ταπεινό πιάτο για πρωινό ή brunch που ταυτόχρονα είναι πλούσιο και πεντανόστιμο και θα αλλάξει τον τρόπο που τρώτε τα αυγά σας.

Υλικά για τη Συνταγή

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου

1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

Μια πρέζα αλάτι

2 αυγά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1-2

κουταλιές της σούπας ξύδι

2 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο ή πάπρικα

Εκτέλεση

1.Αρχικά, ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ το γιαούρτι, το πολτοποιημένο σκόρδο και το αλάτι. Μοιράστε το μίγμα σε 2 μπολ σερβιρίσματος ή δύο σκεύη παρουσίασης και αφήστε τα στην άκρη.

2.Στη συνέχεια γεμίστε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ρίξτε το ξύδι.

3.Στο μεταξύ, σπάστε το αυγό σε ένα μικρό σουρωτήρι πάνω από ένα μικρό μπολ. Ανακινήστε απαλά το αυγό στο σουρωτήρι για να στραγγίξει το υγρό μέρος των ασπραδιών (αυτό θα σας δώσει ένα πιο προσεγμένο αυγό ποσέ) και μεταφέρετε το αυγό σε ένα μικρό μπολ.

4.Με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατέψτε το νερό για να δημιουργήσετε μια δίνη, χαμηλώστε τη φωτιά (να μην κοχλάζει), αδειάστε γρήγορα το αυγό στο κέντρο και σιγοβράστε το για 2 έως 3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί. Κάντε την ίδια διαδικασία και για το επόμενο. .

5.Όσο βράζει το δεύτερο αυγό, ετοιμάστε τη σάλτσα, ζεσταίνοντας σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο μαζί με το μπούκοβο.

6.Για το στήσιμο του πιάτου μεταφέρετε αμέσως τα αυγά ποσέ στα μπολ που έχετε ετοιμάσει με το γιαούρτι και περιχύστε τα με το ζεστό λάδι.

7.Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με χωριάτικο ζυμωτό ψωμί, πίτα ή κουλούρι Θεσσαλονίκης και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Κάιζερσμαρν, η διάσημη Αυστριακή τεμαχισμένη τηγανίτα

Μαμαδίστικες κρέπες με κιμά και λιωμένα τυριά στο φούρνο

Πανεύκολο μπανόφι (μπανανόταρτα καραμέλας), χωρίς ψήσιμο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Cilbir,