Μητσοτάκης: Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα- Είμαστε όλοι πληγωμένοι

Την ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση για τις πυρκαγιές πραγματοποιεί αυτή την ώρα, από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του, υπογράμμισε ότι «η κλιματική κρίση είναι εδώ απειλητική και επικίνδυνη για όλους», Ο ίδιος, τόνισε ότι «η απάντηση πρέπει να δοθεί από όλους».

«Οι φωτιές δεν έχουν πολιτικό χρώμα και οι απαντήσεις μας θα πρέπει να είναι δοκιμασμένες στη ζυγαριά του ρεαλιστικού, του υπεύθυνου

και του εφαρμόσιμου», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε τη συμπαράσταση του προς όλους όσοι δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές.

Αφού διαβεβαίωσε ότι το Κράτος θα ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες αποζημιώσεων αλλά και αποκατάστασης των καμένων δασικών εκτάσεων, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Οι κλιματικές απειλές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται συχνά ένα βήμα μπροστά από την άμυνα του ανθρώπου, αυτό βεβαίως δε σημαίνει πως δεν πρέπει εμείς να προσαρμοζόμαστε σε πρωτόγνωρα φαινόμενα», σημείωσε ο πρωθυπουργός και επικαλέστηκε τη φριχτή εμπειρία της Χαβάης, όπου κάηκε μία ολόκληρη πόλη χωρίς να προλάβουν οι Αρχές να την εκκενώσουν με εκατοντάδες θύματα και αγνοουμένους.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η φετινή προετοιμασία ήταν καλύτερη, ωστόσο ο κρατικός μηχανισμός βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα κοκτέιλ πρωτόγνωρων φαινομένων.

«Υπήρξαν εβδομάδες με 500 πυρκαγιές, επίπεδα ακραία συναγερμού βαθμίδας 5 είχαμε 7 φόρες, το 2021 οι ανάλογες περιπτώσεις ήταν 4, πέρσι δεν είχαμε καμία, για να αντιληφθούμε το ακραίο, με το οποίο βρεθήκαμε αντιμέτωποι» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή:

ΜητσοτακηςΒουλήομιλίαΠυρκαγιές
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, - Είμαστε,mitsotakis, - eimaste