Χρηματιστήριο: Προσδοκίες για υψηλές συναλλαγές καθώς αυξάνεται η ελληνική στάθμιση

Υποχώρηση κατά 0,11% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1.316,94 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 96,1 εκ. ευρώ.

Η συνεδρίαση παρουσίαση μικρή συναλλακτική βελτίωση με η μεταβλητότητα να είναι το κυρίαρχο στοιχείο και τους αγοραστές να εναλλάσσουν την υπεροπλία με τους πωλητές.

Έτσι, οι αγοραστές οδήγησαν το Γ.Δ. μέχρι το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1.322 μονάδων, όμως τα στοιχεία του πληθωρισμού της Γερμανίας (6,1% τον Αύγουστο από 6,2% τον Ιούλιο, στο 6,4% ο εναρμονισμένος) επέτρεψαν στους πωλητές να οδηγήσουν στις

δημοπρασίες σε αρνητικό έδαφος το Γ.Δ., με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται συγχρονισμένα σε πτωτική κίνηση.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,822%.

Έτσι, ο τραπεζικός δείκτης (+0,46%) κατέγραψε κέρδη με τη Eurobank (+1,58%) να υπεραποδίδει αλλά την Πειραιώς (- 2,06%) να υποαποδίδει.

Κέρδη ακόμη κατέγραψε η Τενέργα (+1,85%), ο Τιτάν (+2,10%), η Βιοχάλκο (+0,86%), η ΕΛΧΑ (+0,91%) και η Cenergy (+0,83%).

Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε ο ΟΤΕ (-1,50%), ο Ελλάκτωρ (-1,44%), ο Μυτιληναίος (-2,19%), το Jumbo (- 1,03%), ο ΟΛΠ (-1,58%), ο Σαράντης (-0,89%) και η Autohellas (-0,99%).

Απολογιστικά, 38 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 57 εκείνων που υποχώρησαν.

Ο Ο∆∆ΗΧ προχωρεί σήμερα σε έκδοση εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας ενώ το απόγευμα η Hellenic Energy ανακοινώνει τα εξαμηνιαία της αποτελέσματα.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ακολουθεί το rebalancing σε συνέχεια της αναδιάρθρωσης του MSCI Standard Greece (είσοδος της Πειραιώς, διαγραφή της Τενέργα) με τον αριθμό των μετοχών να παραμένουν 10.

Όπως επισημαίνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, υπάρχουν προσδοκίες για υψηλές συναλλαγές καθώς αυξάνεται η ελληνική στάθμιση.

χρηματιστήριοσυναλλαγέςστάθμισήμετοχέςΓενικός Δείκτης
Keywords
Αναζητήσεις
chrimatistirio-prosdokies-gia-ypsiles-synallages-kathos-afxanetai-i-elliniki-stathmisi.htm
Τυχαία Θέματα