Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Συρρικνώθηκε η κινεζική εργοστασιακή δραστηριότητα

μικτά πρόσημα έκλεισαν την πρωινή (31/8) συνεδρίαση τα χρηματιστήρια σε Ασία και Ωκεανία, καθώς η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας που συρρικνώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο.

Ο επίσημος δείκτης PMI έφτασε στο 49,7, δηλαδή σε λίγο πιο ήπιο ρυθμό συρρίκνωσης σε σύγκριση με το 49,4 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters και συγκριτικά με

το 49,3 του Ιούλιου.

Έτσι, ο δείκτης Hang Seng στο Hong Kong διολίσθησε κατά 0,23% με τις μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, με τον δείκτη CSI 300 να υποχωρεί περίπου 0,52%.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,83% και ο Topix είχε άνοδο 0,76%, καθώς η Ιαπωνία είδε τις λιανικές πωλήσεις της να σημειώνουν «άλμα» μεγαλύτερο του αναμενόμενου τον Ιούλιο, με άνοδο 6,8% σε επίπεδο έτους, έναντι της αύξησης 5,4% που ανέμεναν οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

Από την άλλη, ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,35%, λόγω του ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, σηματοδοτώντας τον 10ο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης.

Ακόμα ο Kosdaq σημείωσε οριακή άνοδο και ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε οριακά μετά το τριήμερο ανοδικό σερί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Baidu -της «κινεζικής Google»- αυξήθηκαν περισσότερο από 3% στις συναλλαγές στη Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά την ανακοίνωση ότι το bot Ernie της εταιρείας που είναι παρόμοιο με το ChatGPT είναι πλέον διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑασιατικές αγορέςΚίναδείκτεςΩκεανία
Keywords
Αναζητήσεις
mikta-prosima-stis-asiatikes-agores--syrriknothike-i-kineziki-ergostasiaki-drastiriotita.htm
Τυχαία Θέματα