Κρίσιμη εβδομάδα για τα Ethereum ETF-Οι προοπτικές για την τιμή

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε για το Ethereum, καθώς την Τετάρτη (22/5) είναι η καταληκτική ημερομηνία για να ανακοινώσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την αίτηση της VanEck για το πρώτο spot Ethereum ETF.

Η προθεσμία για spot ETH ETF της Ark 21Shares είναι την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 24 Μαΐου, αλλά αυτό

που θα συμβεί την Τετάρτη θα δώσει τον τόνο για τους υπόλοιπους εκδότες.

Άλλοι εκδότες που περιμένουν απόφαση από τη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ είναι οι Hashdex, Grayscale, Invesco Galaxy, BlackRock και Fidelity.

Οι πιθανότητες έγκρισης δεν φαίνονται καλές

Στις 20 Μαΐου, ο Πρόεδρος του ETF Store Nate Geraci επεσήμανε ότι η SEC πρέπει να εγκρίνει τόσο τα 19b-4s (αλλαγές κανόνων ανταλλαγής) όσο και τα S-1 (δηλώσεις εγγραφής) για την κυκλοφορία των ETF.

Πρόσθεσε ότι ήταν «τεχνικά δυνατό» η ρυθμιστική αρχή να εγκρίνει τα 19b-4 και στη συνέχεια να καθυστερήσει τα S-1, ειδικά δεδομένης της έλλειψης δέσμευσης όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Το 19b-4 είναι η αίτηση που ένα εθνικό χρηματιστήριο τίτλων, όπως το NYSE ή το Nasdaq, υποβάλλει στην SEC όταν θέλει να αλλάξει κανόνες ή να εισαγάγει νέα προϊόντα, όπως τα spot ETH ETF.

Το S-1 είναι το αρχικό έντυπο εγγραφής που απαιτείται για νέους τίτλους που προσφέρονται στο κοινό και παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα προϊόντα της εταιρείας.

Οι τακτικές καθυστέρησης της SEC μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την «περαιτέρω αξιολόγηση των συνθηκών της αγοράς ή των ειδικών δομών αυτών των ETFs χωρίς να αρνούνται κατηγορηματικά τις αιτήσεις», εξήγησε ο αναλυτής της αγοράς με το όνομα «Gronky» στο X.

Μόλις πέντε Επίτροποι της SEC πρόκειται να ψηφίσουν αν θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν το ETF της VanEck την Τετάρτη. Ο Gary Gensler, ο οποίος ψήφισε υπέρ της έγκρισης spot ETF Bitcoin τον Ιανουάριο, είναι μεταξύ αυτών.

Οι άλλοι τέσσερις είναι οι φιλικοί προς την κρυπτογράφηση Επίτροποι Hester Pierce και Mark Uyeda και οι… ενάντια σε αυτή, Caroline Crenshaw και Jaime Lizárraga, οπότε η ψήφος του Gensler θα μπορούσε να είναι πάλι καθοριστική.

Οι προοπτικές για την τιμή

Εάν η SEC εγκρίνει την αίτηση της VanEck την Τετάρτη, οι τιμές του Ethereum είναι πιθανό να αυξηθούν βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, η γενικότερη πρόβλεψη είναι ότι η SEC θα τις απορρίψει.

Ένας αναλυτής είπε ότι ο… πάτος για το Ethereum έχει ήδη καταγραφεί και τελικά τα spot ETF θα εγκριθούν ακόμα κι αν απορριφθούν αυτή την εβδομάδα.

Ο επίσης αναλυτής με το όνομα «Mister Crypto» είπε ότι το απαισιόδοξο σενάριο της απόρριψης είχε ήδη τιμολογηθεί, κάτι με το οποίο συμφωνούν και άλλοι traders κρυπτονομισμάτων και αναλυτές.

Ωστόσο, μια αιφνιδιαστική έγκριση θα μπορούσε να πιάσει απροετοίμαστους τους επενδυτές.

Οι τιμές του Ethereum βρίσκονται επί του παρόντος κοντά στα 3.100 δολάρια, αλλά, όπως σημειώνει το CryptoPotato, η έγκριση της SEC θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια γρήγορη ανοδική κίνηση προς την αντίσταση των 3.500 δολαρίων και ενδεχομένως και πέρα από αυτή.

#κρυπτονομίσματα #ethereum #ETFs #SEC
Keywords
Αναζητήσεις
krisimi-evdomada-gia-ta-ethereum-etf-oi-prooptikes-gia-tin-timi.htm
Τυχαία Θέματα